новини

Тактика по НАТівськи. Як військові ЗС Канади допомагають удосконалювати підготовку майбутніх офіцерів

12.02.2021 11:28

 

У Національній академії Національної гвардії України пройшла зустріч керівництва навчального закладу та представників Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER).

«Зі Збройними силами Канади ми вже маємо налагоджену співпрацю, тому головним завданням на сьогодні буде визначитися із планами на найближчий період та пріоритетними завданнями на майбутнє. Всі міжнародні зустрічі, які проводяться на базі Академії мотивують до позитивних змін у навчальному процесі», - зазначив перший заступник начальника Академії  з навчально-методичної та наукової роботи генерал-майор Олександр Морозов.

Під час зустрічі обидві сторони обговорили надання допомоги викладачам кафедри тактики Академії у вдосконаленні навчальних програм підготовки, участі у проведенні додаткових сумісних занять для курсантів.

Крім того, представники іноземної делегації проведуть зустріч із курсантами гуманітарного факультету у форматі «Speaking club».

«Після останньої зустрічі ми багато працювали над програмами, підтримуючи зв'язок з начальником та викладачами кафедри тактики. Зараз, ми готові продовжити допомагати вам впроваджувати нові стандарти у навчальні програми Академії», - зазначив офіцер по взаємодії - командир групи підготовки «НГУ» операції UNIFIER майор Пітер Костелло.

Українська та канадська сторони домовилися, що троє військовослужбовців операції UNIFIER, протягом двох тижнів, спільно працюватимуть з представниками Академії у визначених напрямках. Крім того, вони обговорили план подальших дій на цей період та дійшли згоди проведення занять із курсантами та брифінгів із викладачами кафедр і офіцерами відділу Євроатлантичної інтеграції.

Начальник кафедри тактики полковник Євгеній Башкатов розповів про основні зміни та реформи, які пройшли після останньої зустрічі з іноземною стороною. Він зазначив, що на кафедрі тактики повністю змінюють програми підготовки курсантів, починаючи з першого до четвертого року навчання.

«На командно-штабному факультеті ми вже проводили апробацію занять за затвердженою тематикою, а на інших факультетах розпочнемо з вересня 2021 року. Крім того, за цей період ми проводили бінарні заняття разом із офіцерами Головного управління НГУ щодо аналізу та оцінки обстановки», - додав полковник Євгеній Башкатов.

Вже наступного тижня робоча група представників ЗС Канади та Академії продовжать свою співпрацю за вищезазначеними напрямками.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ