новини

Театр, музика та історія міста. Як гвардійці Академії долучаються до культурного збагачення

05.07.2021 16:57

 

Протягом минулого тижня курсанти та абітурієнти Національної академії Національної гвардії України відвідали низку культурних заходів.

Так, 15 курсантів гуманітарного факультету переглянули виставу «Шукаю роботу», а 60 абітурієнтів із військ були присутні на виставі «Звірячі історії» від «Театру 19».

Режисер «Театру 19» Ігор Ладенко зазначив, що трагікомедія «Шукаю роботу» демонструє деякі проблеми цінностей сучасного суспільства, тоді як комедія «Звірячі історії» є незвичайною, дотепною та водночас глибокою п’єсою про людей, схожих на тварин і тварин, схожих на людей.

«Ми раді, що до числа наших глядачів додалися молоді військові. Розумію, що для них театральні вистави – це можливість не тільки збагатитися духовно, але й хоча б на декілька годин змінити атмосферу, відпочивши від служби та навчання, - наголосив Ігор Ладенко. - Я сподіваюся, курсанти залишилися задоволеними після перегляду вистави, а, можливо, дехто отримав відповіді на життєві питання. Наприклад, у виставі «Шукаю роботу» чітко прослідковуються деякі сучасні проблеми нашого суспільства над якими варто замислитися молодій людині».

Більше пізнати музичний світ мали можливість і 30 курсантів факультету логістики, які відвідали гала-концерт у Харківському академічному театрі музичної комедії.     

Також абітурієнти, які прибули для вступу до Академії Нацгвардії з різних військових частин Національної гвардії України, долучилися до оглядових екскурсій містом. Протягом чотирьох днів, більше 150 гвардійців  дізнавалися цікаву інформацію про визначні архітектурні та історичні пам’ятки Харкова. 

«Я приїхав вступати до Академії із однієї з військових частин Києва. Звісно, Київ, як перша столиця, має безліч культурних пам’яток, але я приємно здивований, що й Харків дуже багатий в архітектурному плані, - поділився враженнями молодший сержант Данило Чернолуцький. – Оглядова екскурсія містом, наче подарунок для кожного з військових, адже від таких заходів ми отримуємо тільки користь для саморозвитку. І сьогоднішня екскурсія центром Харкова підштовхнула мене по-іншому подивитися на місто в якому планую навчатися».

Нагадаємо, що можливість відвідувати театри та долучатися до оглядових екскурсій гвардійці отримали завдяки підписанню Меморандуму про співпрацю Національної академії Національної гвардії України із закладами культури і туризму Харкова.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ