новини

Тімбілдінг – важлива складова злагодження підрозділу

02.09.2023 08:43

Кандидати на вступ в Академію Національної гвардії України пройшли тренінг з тімбілдінгу. Заняття відбулося на тренінговому містечку командного згуртування.

Спочатку учасники знайомились між собою за допомогою асоціацій. Наступні вправи розпочинались зі слів: «З пункту «А» у пункт «Б» і мали легенду з перешкодами на шляху до виконання завдання. Майбутні курсанти налагоджували невербальну комунікацію між собою виконуючи вправу «Вертикальне павутиння». Підрозділу потрібно було переправитися через уявне електрифіковане загородження, використовуючи для спілкування тільки жести та міміку.

На навчальному місці «Мінне поле» або «Болото» курсанти повинні були переправитися підрозділом через болото по вказаному маршруту і забрати за собою всі підручні засоби, щоб наступний підрозділ не зміг за ними перейти через цю перешкоду.

«Цікавою, але складною вправою для нашого навчального взводу стала вправа – «просторовий лабіринт». Одна людина іде із зав’язаними очима по лабіринту, а інші повинні подавати команди по черзі так, щоб той, хто проходить не зіштовхнувся з перешкодами. Проте, це тільки звучить просто, насправді поворот на кожен сантиметр має значення і дуже важливо чути один-одного, тільки так задача може бути виконана успішно», - розповів кандидат на вступ до факультету логістики Ілля.

Окрім вище перелічених завдань гвардійці виконували «Падіння на довіру».

«Тімблдінг допомагає створити в колективі почуття єдності, зміцнити довіру між командиром та особовим складом, розвиває взаєморозуміння. Загалом всі вправи направлені на налагодження як вербального, так і невербального спілкування між військовослужбовцями. Сьогоднішні заняття допоможуть хлопцям та дівчатам, як в навчанні, так і при виконанні у майбутньому, реальних задач за призначенням», - зазначив начальник служби психологічного забезпечення підполковник Руслан Пайовський.

Заняття з професійно-психологічної підготовки проводитимуть майбутнім офіцерам і надалі.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ