новини

Третій тиждень підготовки курсантів у столиці до Дня Незалежності України

12.08.2021 16:24

У столиці України продовжуються тренування парадних розрахунків до параду військ з нагоди 30-ї річниці Дня Незалежності України.

Цього року у військовому параді візьмуть участь більше 5 тисяч військових, 100 літальних апаратів, 400 одиниць зброї та техніки. На Хрещатику буде три колони – піша, повітряна і механізована.

Зазначимо, що пішу колону зведених парадних розрахунків Національної гвардії представлятимуть одразу 4 “коробки”: військовослужбовці спеціального навчально-тренувального батальйону “Почесна Варта”, кінологічний підрозділ зі службовими собаками, курсанти Національної академії та зведений оркестр Національної гвардії України.

Під керівництвом досвідчених офіцерів парадний розрахунок гвардії та інших військових формувань проходить щоденну стройову підготовку, щоб демонструвати українцям усю військову виправку, витримку та мужність.

«Перед нами, курсантами, стоїть відповідальна місія – представляти обличчя Національної гвардії України у День Незалежності нашої країни. Ми ретельно готуємось до параду, відточуючи кожен рух до ідеалу. Впевнений, що будемо одними з кращих», - зазначив курсант Артем Дзіговський.

Вже наступного тижня відбудеться перше тренування парадних розрахунків на головній вулиці Києва, Хрещатику.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ