новини

Щодо інформації в Інтернеті про харчування курсантів та карантинні умови

07.10.2020 20:25

Сьогодні в деяких телеграм-каналах було розміщено інформацію щодо неналежного харчування курсантів та утримання протягом 8 місяців на казарменному положенні.

З цього приводу повідомляємо – позиція керівного складу Академії та Національної гвардії в цілому – це, в першу чергу, максимальне збереження життя та здоров’я військовослужбовців та й усього особового складу навчального закладу! З цією метою прийнято рішення про обмеження звільнення особового складу та 100-відсоткове проживання курсантів у пункті постійної дислокації. Це рішення прийняте з метою зменшення ризику захворюваності особового складу та зниження рівня контактування з населенням міста Харкова.

З приводу неналежного харчування. Після публікації фотографій, керівництвом навчального закладу одразу були перевірені вказані факти. Таким чином, на фото вказана страва макарони із м’ясом (гуляш) та пшоняна каша. Оперативно перевіривши документи за останні вісім місяців, де зазначені страви, якими харчувалися курсанти, встановлено, що курсанти не отримували страви у такому поєднанні. Чотири місяці тому в Академії було проведено масштабну перевірку з анонімним опитуванням, в тому числі і про якість харчування. За результатом перевірки було надано висновок, що курсанти харчуванням та раціоном задоволені. Таким чином, вказані фотографії та інформація про якість харчування зовсім не відповідають дійсності.

До прикладу, чим харчувались курсанти вчора та сьогодні – макарони з рибою, гречана каша з котлетою, картопляна запіканка із м’ясом по-домашньому та плов.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації та комунікацій НА НГУ