новини

У Академії Нацгвардії пройшов майстер-клас до дня святого Миколая

18.12.2021 09:00

Напередодні дня святого Миколая у Національній академії Національної гвардії України відбулися факультативні заняття для курсантів. Захід пройшов  у лабораторії харчування кафедри технічного та тилового забезпечення факультету логістики.

Своїм практичним досвідом поділилася доцент кафедри технічного та тилового забезпечення Лідія Товма. Під час майстер-класу курсанти ознайомилися з традиціями випікання святкового печива, символами новорічних і різдвяних свят.

«Важливо і приємно, що традиції українського народу підтримуються не тільки у цивільному суспільстві, а й у армійських підрозділах. Власноруч виготовлені смаколики доволі цікавий подарунок. Через обрядові страви гвардійці краще пізнають державу, її історію та розвиток, що дозоляє пишатися надбаннями народу», - зазначила Лідія Товма.

Протягом заняття курсанти освоїли технологічний процес: самостійно замісили тісто, випекли і прикрасили святкове печиво.

«Факультативні та практичні заняття допомагають нам краще вивчати спеціальні дисципліни «Військове харчування та хлібопечення» та «Економіка та управління продовольчим забезпеченням». Крім того, на таких заняттях ми дізнаємося багато нового щодо традиційної та обрядової української кухні, що важливо для подальшої служби на посадах начальників продовольчих служб. Адже чудові кулінарні традиції нашого народу знаходять своє відображення в святкових розкладках продуктів для харчування особового складу військ», - говорить курсант факультету логістики старший сержант Роман Лисий.

Наступний факультатив для курсантів Академії відбудеться вже на наступному тижні. Курсанти будуть обговорювати список страв до Різдва Христового.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ