новини

У Академії Нацгвардії відбувся черговий випуск слухачів мовного інтенсиву

11.06.2021 16:31

 

Знання іноземних мов є однією із передумов побудови успішної кар’єри військовослужбовця. Одним із шляхів опанування чи підвищення рівня володіння іноземною мовою гвардійцями є навчання на курсах інтенсивного вивчення іноземних мов.

Протягом 15-ти тижнів у Національній академії Національної гвардії України проходили інтенсивні курси вивчення англійської та французької мови в яких взяли участь 31 офіцер із різних військових частин Національної гвардії України. При цьому, 21 офіцер вдосконалив знання англійської мови, а 4 гвардійці займалися опануванням французької мови.

Так, під час навчання офіцерів, викладачі Академії використовували спеціальні підручники, аудіо та відео файли, мультимедійні засоби. Заняття були побудовані таким чином, щоб покращення або поновлення знань із лексикології, граматики і військової термінології успішно здійснювалися військовослужбовцями з різним рівнем володіння іноземною мовою. Певний нахил був направлений на активне спілкування англійською і французькою мовою та закріплення комунікативних навичок і теоретичних знань на практиці.

Начальник мовного відділу Академії підполковник Володимир Гончар розповів, що програма інтенсивних курсів залишилася незмінною, але покращилися матеріальні умови, зокрема додатково відкрилися три навчальні аудиторії та приміщення для тестування, які використовувалися у навчанні офіцерів.

«Я можу з впевненістю сказати, що рівень знань іноземної мови офіцерів значно підвищився по закінченню курсів. Свідченням цього є результати вхідних та підсумкових тестувань, - наголосив підполковник Володимир Гончар. – Вже відомо, що офіцери, які проходять службу в Міжнародному міжвідомчому багатопрофільному центрі підготовки підрозділів Нацгвардії, по прибуттю до військової частини, будуть залучатися на курси, які організовують міжнародні партнери. Вважаю, що значних результатів в опануванні іноземних мов гвардійці досягли, перш за все, завдяки вмотивованості. Всі слухачі пройшли попередній відбір, конкурс був дуже великий, тому випадкових людей не було, а процес навчання, за словами викладачів, проходив активно і злагоджено».

По завершенню інтенсивних курсів, учасники пройшли тестування до якого входила перевірка знань із аудіювання, читання, спілкування та письма. Наприкінці зборів, заступник начальника навчально-методичного центру – начальник навчального відділу полковник Андрій Горбунов вручив офіцерам сертифікати в яких зазначений рівень знань кожного з учасників. До числа кращих увійшли 7 військовослужбовців Національної гвардії України.

«Вітаю особовий склад із закінченням курсів вивчення іноземних мов. Приємно відмітити те, що за відгуками викладачів мовного відділу ви проявили справжню жагу до знань, яка втілилась у результати ваших сертифікатів. На ваших очах відбувалося покращення навчально-матеріальної бази мовного відділу. В подальшому, планується розширення міжнародного співробітництва, залучення міжнародних партнерів до курсу, вдосконалення програм та збільшення особового складу на курсах, - зазначив полковник Андрій Горбунов. – Бажаю усім успіхів, щоб отримані на курсах знання ви могли використовувати як у повсякденному житті, так і у заходах міжнародної співпраці!».

За підсумками навчання було відмічено начальника електростанції інженерно-саперного відділення взводу бойового та матеріального забезпечення військової частини 3053 НГУ старшого солдата Дениса Клачука, який опанував французьку мову з нуля.

«Від вивчення французької мови у мене тільки позитивні враження, тому що програма побудована таким чином, що враховується рівень знань слухачів. Вважаю, що програма інтенсивних курсів є надзвичайно ефективною. Скажімо, я є тією людиною, яка вивчила французьку мову з нуля, отримавши 1-й рівень за системою STANAG. Я вже вивчив англійську та польську мови, тому можу з впевненістю сказати, що граматика у французькій мові доволі складна, але якщо є така чудова програма як у Академії Нацгвардії та бажання вчитися, думаю, що все буде під силу, - запевнив старший солдат Денис Клачук. - Отримані знання зможу застосувати як у міжнародних навчаннях, так і в міжнародних місіях. Відтак, раджу всім офіцерам Нацгвардії скористатися можливістю вдосконалити свої знання на курсах інтенсивного вивчення іноземних мов, бо знання іноземної мови – вимога сьогодення для сучасного командира та офіцера». 

Планується, що наступні курси інтенсивного вивчення іноземних мов розпочнуться у Академії Нацгвардії вже у вересні цього року.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ