новини

У Академії підвели підсумки командно-штабних навчань офіцерів

14.12.2021 12:24

 

Підсумки командно-штабних навчань офіцерів другого року навчання оперативного факультету провели із залученням представників керівництва Національної академії Національної гвардії України, командування оперативного факультету та досвідчених фахівців кафедр.

Нагадаємо, що навчання проходили в три етапи та тривали протягом п’яти днів. Кожен офіцер був призначений на відповідну посаду за своїм фаховим напрямком підготовки. Під час навчань враховували досвід застосування формувань Національної гвардії України у зоні виконання операції Об’єднаних сил на сході країни. Слухачі вчились швидко приймати рішення із урахуванням складної обстановки та поточних змін.

У рамках підведення підсумків присутні обговорили питання методики проведення командно-штабних навчань, досягнення мети та результатів навчань слухачами, відповідно до кожного з трьох етапів, а також окреслили перспективи на майбутнє щодо подальшого покращення процедури навчань.

«Командно-штабні навчання досягли своєї мети як у виховному плані, так і в плані обізнаності слухачів. Офіцери показали свої знання на належному рівні. Звісно, що є над чим працювати та у якому напрямку вдосконалюватися, але головне - слухачі зрозуміли до чого необхідно прагнути під час служби у військах, - прокоментував перший заступник начальника Академії з навчально-методичної та наукової роботи генерал-майор Олександр Морозов. - Загалом, завдяки командно-штабним навчанням, офіцери не допускатимуть, у подальшому, прийняття недостатньо обґрунтованих рішень».

Після звернення керівництва Академії та оперативного факультету, кожен із науково-педагогічних працівників кафедр, які залучалися до навчань, розповіли на що необхідно звернути увагу слухачів.

Під час засідання обговорили оцінку не тільки теоретичної, але й практичної підготовки слухачів, зокрема якість відпрацювання документів кожним  офіцером індивідуально. Оцінку отримали і колективи за напрямком діяльності, згідно своєї спеціальності. У цілому, завдяки злагодженій роботі офіцерів, вдалося досягнути позитивного кінцевого результату командно-штабних навчань.

 

 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ