новини

У Харкові пройшли заходи до Дня Державного Прапора України

23.08.2020 07:33

З самого ранку в Національній академії Національної гвардії України відбулись урочистості з нагоди святкування Дня Державного Прапора України.

Розпочався святковий захід з підняття Державного Прапора у супроводі державного гімну України. Особовий склад Академії зі святом привітав т.в.о. заступника начальника Академії з навчально-методичної та наукової ї роботи полковник Володимир Тробюк. А на плацу навчального центру Академії курсанти та офіцери до свята розгорнули величезний Прапор України 25х10 метрів. 

На площі Конституції міста відбулось урочисте підняття українського стяга. У церемонії взяли участь представники Верховної Ради України, керівництво області та міста, громадських і політичних організацій, керівники силових структур. Взяв участь у заході і начальник Національної академії НГУ генерал-лейтенант  Сергій Соколовський.

«Державний прапор України є символом нашого народу, тому це свято є особливим для українців. Синьо-жовтий стяг став ще і символом перемоги для українських бійців у зоні бойових дій на сході України і особливо важливо, коли його підіймають у кожному звільненому українському місті. Ми глибоко шануємо українські символи і традиції і в такому ж дусі виховуємо наших курсантів! Вітаю зі святом і нехай завжди в українських домівках майорить синьо-жовтий стяг. З Днем Державного Прапора України», - зазначив начальник Академії.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ