новини

У Харкові відбулись заходи до Дня пам’яті захисників України

29.08.2020 11:22

У Харкові відбулись заходи до Дня пам’яті захисників України

 

З самого ранку в Національній академії Національної гвардії України пройшов мітинг-реквієм. Він був присвячений захисникам України, які загинули  в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Курсанти підняли Державний Прапор у супроводі державного гімну України.

Після чого особовий склад Академії поклали квіти до Стели Героїв.

На майдані Захисників України відбувся урочистий мітинг та покладання квітів. На заході були присутні керівництво області та міста, духовенство, представники силових відомств, громадських організацій, та родичі Героїв. Взяв у ньому участь і начальник Національної академії Національної гвардії генерал-лейтенант  Сергій Соколовський.

«Ми глибоко шануємо  і завжди пам’ятаємо про загиблих українських бійців-героїв, що загинули захищаючи Україну і дали відсіч ворогу-загарбнику. Ми виховуємо наших курсантів в такому ж дусі відданості Україні та її народові», - зазначив начальник Академії.

Крім того, протягом дня духовий оркестр Національної академії долучиться до урочистих панахид у Харкові з вшанування українських воїнів.

Заходи з вшанування пройшли й на Київському факультеті. Особовий склад факультету зібрався біля обеліска пам’яті, де спільною молитвою, хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували пам’ять героїв.

«Мужність та героїзм наших побратимів під час виконання бойових завдань є прикладом самовідданого служіння Батьківщині. Пам’ять про воїнів, що загинули задля збереження мирного неба над Україною назавжди залишиться в наших серцях», - промовив начальник Київського факультету полковник Дмитро Корнієнко.

 

Довідка: День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України запроваджено для вшанування загиблих в Іловайському котлі (відповідно до Указу Президента N621/2019). Тоді, під час серпневої трагедії у 2014 році загинуло 366 українських воїнів, 429 отримали поранення різного ступеню тяжкості, 128 були взяті у полон та ще 158 досі вважають зниклими безвісти.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ