новини

У Харкові відзначали День Захисників України

14.10.2020 14:34

До Дня захисника України, на однойменному майдані Захисників України, відбулося урочисте покладання квітів до монумента.

На заході були присутні керівництво області та міста, духовенство, представники силових відомств, громадських організацій, жителі та гості міста, ветерани АТО та ООС та сім’ї захисників, які полягли за Україну.

Взяв у ньому участь і т.в.о. начальника Академії генерал-майор Олександр Морозов.

Крім того, заходи вшанування відбулись і на меморіальному комплексі  «Висота маршала Конєва». Розпочався захід з хвилини мовчання та покладання квітів до стели.

Курсанти та офіцери є постійними гостями цього важливого історичного місця на Харківщині, між Академією та меморіальним комплексом підписано меморандум про співпрацю.

«Для всіх військовослужбовців-захисників України це особливий день. Більше того, сьогодні й велике релігійне свято і День українського козацтва. Ми пам’ятаємо та вшановуємо захисників України, які загинули під час виконання службово-бойових завдань. Саме в таких традиціях, поваги та честі українським воїнам,  ми виховуємо майбутні покоління офіцерів та військовослужбовців Національної гвардії України, - наголосив Олександр Морозов. - Бажаю всім військовослужбовцям, які боронять нашу державу, несуть службу в охороні громадського порядку успіхів, міцного здоров’я, родинного щастя та натхнення йти важким, проте почесним військовим шляхом».


Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ