новини

У Харкові відзначили День Незалежності України

24.08.2020 07:05

На майдані Конституції у Харкові відбулось урочисте покладання квітів з нагоди 29-ї річниці Незалежності України.

На заході були присутні керівництво області та міста, духовенство, представники силових відомств, громадських організацій, жителі та гості міста. Взяв у ньому участь і начальник Національної академії Національної гвардії генерал-лейтенант  Сергій Соколовський.

Присутні поклали квіти до монумента Незалежності України. На площі виступили Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю та ансамбль народного танцю «Буревісник».

« Українці дорого цінують свою незалежність і я впевнений так було і буде завжди. Саме так і ми виховуємо майбутніх офіцерів у Академії – готових до останнього захищати свою країну і зміцнювати її Незалежність.  Ми завжди пам'ятаємо про 15 наших випускників-героїв, що загинули захищаючи Україну і дали відсіч ворогу-загарбнику. Їхні імена назавжди закарбовані на Стелі Героїв в нашому навчальному закладі.

Щиросердно вітаю вас з 29-ою річницею Незалежності України! Бажаю успіхів, наснаги та великої перемоги. Добробуту у кожний дім і міцного здоров’я», - зазначив генерал-лейтенант  Сергій Соколовський.

Крім того, протягом дня з нагоди свята духовий оркестр Академії НГУ розважатиме харків’ян у Центральному парку культури і відпочинку ім. М. Горького та сквері "Стрілка".  

Довідка: 24 серпня 1991 року Верховна Рада УРСР прийняла Акт проголошення незалежності України, який 1 грудня 1991 року підтвердив народ на всеукраїнському референдумі.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ