новини

У Харкові вшанували пам'ять захисників України

29.08.2021 12:05

Сьогодні у Харкові відбулись меморіальні заходи з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни.

Захід пройшов у Харкові біля монумента захисникам України на однойменній площі.

Пам'ятний захід пройшов за участю т. в. о. голови Харківської обласної державної адміністрації Олександр Скакун, голови Харківської обласної ради Тетяною Єгоровою-Луценко, ветеранів АТО/ООС, членів сімей загиблих воїнів, волонтерів, представників громадськості, дипломатичних установ Харкова, службовців Харківського гарнізону тощо.

Участь у заході взяли начальник Академії Національної гвардії генерал-лейтенант Сергій Соколовський та курсанти.

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятника захисникам України та вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

«Сьогодні - День захисників нашої держави, які полягли за її незалежність та територіальну цілісність. На жаль, ми продовжуємо втрачати наших воїнів. І на цьому тижні ми ховали знов наших героїв. Героїв, які ніколи не вмирають. Вони підняли над Україною прапор свободи, який ми маємо тримати. Агресор має усвідомити, що його злочинні плани розіб'ються через волелюбні характери тих дівчат і хлопців, які захищають нашу  державу», - звернувся до присутніх Олександр Скакун.

Крім того, пам’ятний захід з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни пройшов на плацу Академії.

«День сьогодні непростий. Саме 29 серпня наші герої, наші військові зазнали найбільших втрат в операції під Іловайськом. Сьогодні обов'язково необхідно вшанувати наших захисників», - зазначив генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

За матеріалами ХОДА та відділу міжнародних зв'язків, інформації та комунікації НА НГУ