новини

У Харкові вшанували ветеранів та полеглих у Другій світовій війні

11.05.2021 13:36

У Харкові на Меморіальному комплексі Слави відбулося покладання квітів та молебень за загиблими у Другій світовій війні. До пам'ятника Батьківщині-Матері прийшли ветерани, представники духовенства, депутати Верховної Ради, керівники міста та області, військові, правоохоронці, представники патріотичних об'єднань.

У покладанні квітів взяв участь т.в.о начальника Академії генерал-майор Олександр Морозов.

«Ми ніколи не повинні забувати про ті героїчні подвиги, які здійснили наші батьки, діди і прадіди в ім'я свободи і мирного життя майбутніх поколінь. Не існує нічого дорожчого, ніж людське життя, сльози матерів, зламані долі мільйонів людей. І наш обов'язок - навчити своїх дітей любити Батьківщину і бути готовими постояти за неї так, як це робили наші герої! Їх подвиг навіки залишиться в історії людства!», - зазначив генерал-майор Олександр Морозов.

Урочисті заходи до Дня перемоги над нацизмом відбулися й на меморіальному комплексі "Висота маршала І.С. Конєва". Дякували живим та згадували подвиг тих, хто з війни не повернувся представники керівництва області, ветерани Другої світової війни, воїни АТО й ООС, жителі та гості міста.

Участь у цьому заході взяла заступниця начальника Академії по роботі з особовим складом полковник Олена Іванова. Вона поклала квіти до стели та вшанувала пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

«Пам’ятати про подвиг перемоги над нацизмом у Другій світовій війні дуже важливо для кожного громадянина України. В країні, де відбувається війна, ні в якому разі не можна забувати про загиблих героїв. Ще вчора ми згадували тих загиблих, які збереглися у нашій генетичній пам’яті від наших батьків, бабусь, дідів. Подвиг наших співвітчизників був пов'язаний з високою самосвідомістю та відданістю своїй Батьківщині. Ми повинні розуміти ціну миру та шанувати тих, хто поклав своє життя у ті страшні часи», - зазначила полковник Олена Іванова.

Крім того, у центрі культури пройшов концерт-реквієм, приурочений цій визначній даті. Під час заходу лунали патріотичні пісні та вірші, які підкреслювали всю важливість події.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ