новини

У курсантів Академії Нацгвардії розпочалася військова практика

10.03.2021 16:06

З 10 березня у курсантів командно-штабного, гуманітарного факультету та факультету логістики Національної академії Національної гвардії України розпочалася військова практика.

Цього року практику проходять 377 курсантів другого року навчання. Всі гвардійці проходитимуть практику за посадою командир відділення у Північному Київському та Південному Одеському територіальних управліннях НГУ, Центральному та Східному оперативно-територіальних об’єднаннях НГУ, 23 частинах прямого підпорядкування, а також Академії Нацгвардії.

Перед направленням у військові частини всі курсанти пройшли тест на СOVID-19.

«Важливість військової практики полягає у тому, що курсанти мають можливість ознайомитися із функціональними обов’язками, порядком ведення документації та відпрацювати певний перелік заходів, які передбачені відповідно до посади командира відділення, - зазначив заступник начальника навчально-методичного центру – начальник навчального відділу полковник Андрій Горбунов. – Більше того, це досить відповідальний період для гвардійців ще й тому, що це їх перша військова практика та перше знайомство з реальною діяльністю у військових частинах».

Спостерігатимуть за проходженням військової практики офіцери та науково-педагогічні працівники з числа особового складу Академії. Так, старший викладач кафедри тактики підполковник Євген Гончаров разом із курсантами направлений до однієї з військових частин міста Суми.

«Під час проходження військової практики, першочергово, курсанти повинні ознайомитися із організаційно-штатною структурою підрозділу та вдосконалити вміння і практичні навички у виконанні службових обов’язків на посаді командира відділення, - розповів Євген Гончаров. – Щодо управління підрозділами у повсякденній діяльності, гвардійцям варто звернути увагу на проведення тренувань зі стройової та фізичної підготовки, ведення обліку особового складу та несення служби в добових нарядах».   

Військова практика триватиме до 23 березня. Не пізніше 2-х днів до завершення практики курсанти складатимуть звіт про виконання програми практики, який разом із характеристикою-відгуком та щоденником буде подано на розгляд комісії. Захист військової практики проводиться комісією, призначеною начальником Національної академії Національної гвардії України.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ