новини

У курсантів Академії розпочалося стажування у військових частинах

07.04.2021 16:20

 

У курсантів гуманітарного, командно-штабного факультетів та факультету логістики Національної академії Національної гвардії України розпочалося військове стажування. Цієї весни стажування проходять 268 курсантів четвертого та шостого років навчання.

Гвардійці проходять військове стажування у п’ятьох оперативно-територіальних об’єднаннях та одинадцятьох військових частинах Національної гвардії України прямого підпорядкування. З них 5 курсантів перебувають на стажуванні в Академії.

«Протягом військового стажування курсанти Академії зможуть досягнути головної мети - закріпити на практиці набуті теоретичні знання, отримати досвід проходження служби за своїм професійним напрямком та підготувати себе до служби на первинних офіцерських посадах, - зазначив заступник начальника навчально-методичного центру – начальник навчального відділу полковник Андрій Горбунов. – Крім того, відповідно до своїх спеціальностей, майбутні офіцери вдосконалять уміння та навички управління військовими підрозділами при проведенні заходів підготовки до бойового застосування та повсякденної діяльності, організації морально-психологічного забезпечення, проведення роботи з особовим складом, а також організації експлуатації, ремонту і збереження озброєння та військової техніки».

Курсанти проходять військове стажування за низкою посад, зокрема командир патрульного (стрілецького) взводу, командир взводу оперативного призначення, начальник (заступник) центру, вузла зв’язку, начальник автомобільної служби, начальник служби озброєння, начальник речової служби військової частини, начальник продовольчої служби військової частини, офіцер відділення (служби) психологічного забезпечення військової частини, заступник командира роти по роботі з особовим складом тощо.

Курсант Владислав Бровенко навчається на гуманітарному факультеті за спеціальністю психологія. Він проходить стажування у Слобожанській бригаді на посаді офіцера служби психологічного забезпечення та планує опанувати усі напрямки роботи підрозділу.

«Мене цікавить психологія, бо ми вчимося розуміти людей з іншого боку. Важливо бачити у людині те, що не бачать інші. Для мене цікаво пізнавати психологічні аспекти діяльності військовослужбовців у соціальному середовищі», – поділився Владислав.

Нагадаємо, що перед стажуванням всі бажаючі курсанти зробили щеплення від COVID-19.

Військове стажування триватиме до 30 квітня. Після завершення стажування, командирами військових частин та керівниками стажування будуть підводитися підсумки. Захист стажування, з обов’язковою презентацією виконаної роботи та індивідуальних завдань, відбудеться вже в Академії. Візьмуть участь у захисті представники комісії у складі науково-педагогічних працівників та керівництва відповідного факультету.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ