новини

У курсантів Академії розпочалося стажування у військових частинах

24.11.2020 17:49

 

Починаючи з 23 листопада, в курсантів гуманітарного факультету та факультету логістики Національної академії Національної гвардії України розпочалося військове стажування. Цього року стажування проходять 113 курсантів четвертого та шостого років навчання. Курсанти проходитимуть стажування у різних військових частинах Національної гвардії України. Для керівництва військовим стажуванням, із числа особового складу Академії, призначено 7 офіцерів.

На гуманітарному факультеті 39 курсантів проходитиме стажування за посадою заступника командира роти по роботі з особовим складом. На гвардійців чекає служба в оперативних частинах, частинах із охорони громадського порядку, частинах, які виконують завдання із конвоювання, екстрадиції та охорони підсудних, а також підрозділах зв’язку у військових частинах Національної гвардії України.

«Під час військового стажування курсанти отримують досвід роботи з особовим складом та вдосконалюють практичні навички, які будуть у подальшому необхідними в процесі службово-бойової діяльності, - зазначив заступник начальника гуманітарного факультету по роботі з особовим складом підполковник Олександр Загребельний. - До проходження військового стажування гвардійці налаштовані позитивно. У військові частини всі прибули своєчасно та приступили до виконання визначених обов’язків».

Від факультету логістики на проходження військового стажування відбуло 74 гвардійці. Курсанти проходитимуть стажування у військових частинах за посадами командира автомобільного взводу, начальника автомобільної служби батальйону, начальника автомобільної служби, заступника командира батальйону з озброєння та техніки, начальника продовольчої, речової, квартирно-експлуатаційної служб, начальника служби забезпечення паливно-мастильними матеріалами та начальника продовольчої і речової служби військової частини.

«Всі знання, які курсанти отримали за роки навчання, повинні бути закріплені у військах під час роботи з військовослужбовцями Національної гвардії України. За місяць стажування вони будуть ділитися як своїм досвідом, так і братимуть до уваги досвід керівників військового стажування, - розповів заступник начальника факультету логістики по роботі з особовим складом підполковник Дмитро Бондарєв.

Військове стажування триватиме до 19 грудня. Після завершення стажування, командирами військових частин та керівниками стажування будуть підводитися підсумки. Захист стажування, з обов’язковою презентацією виконаної роботи та індивідуальних завдань, відбудеться вже в Академії. Візьмуть участь у захисті представники комісії у складі науково-педагогічних працівників та керівництва відповідного факультету.

А в курсантів шостого року навчання проходитиме підготовка до державної підсумкової атестації, яка відбудеться у січні 2021 року.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ, фото з військових частин НГУ