новини

У курсантів-випускників факультету логістики перевірили рівень фізичної підготовки

08.06.2021 16:24

Курсанти факультету логістики склали іспит із фізичного виховання та методики фізичної підготовки.

Спочатку у випускників перевірили знання з методики фізичної підготовки та рукопашного бою. Далі курсанти виконали наступні нормативи: підтягування на перекладині, біг на 100 метрів та крос на один кілометр.

«Випускники факультету логістики показали гарні результати. Загалом, курсанти приділяють спорту неабияку увагу, адже в Академії Нацгвардії постійно з’являються нові майстри спорту, чемпіони України», - зазначив начальник відділу фізичної підготовки департаменту професійної підготовки Головного управління Національної гвардії України полковник Андрій Мелешко.

Відповідальним етапом був екзамен і для випускника, солдата Максима Кравченко. Гвардієць професійно займається спортом, бере участь у різноманітних змаганнях та чемпіонатах.

«Я поставив собі за мету під час ранкової фізичної зарядки бігати три кілометри та після обіду у вільний час долати на час дистанцію в один кілометр, - зазначає випускник. – Часом було таке, що є якісь вільні півгодини і є можливість просто відпочити, але я постійно тренувався. Крім того, коли в Академії нещодавно проводилася спартакіада з підтягування, де я посів перше місце серед підрозділів. І зараз я розумію, що підготовка проходила недарма, адже склав усе на відмінно».

Максим Кравченко розповідає, що спорт у його житті відіграє важливу роль. і не лише у військовому. 

«Спорт є невід’ємною частиною мого життя. Я завжди дотримуюся відомого вислову – в здоровому тілі здоровий дух. Адже спорт розвиває в них такі навички, як швидкість, спритність, витривалість та робить людей більш стійкими до негативних факторів зовнішнього середовища». 

За словами випускника, мотивація та впевненість у собі – це початок успіху в усьому.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ