новини

У майбутніх курсантів Академії розпочинається первинна військова підготовка

20.07.2021 16:57

 

 

Абітурієнти з числа цивільної молоді, які успішно склали вступні випробування, сьогодні відбули до навчального центру Національної академії Національної гвардії України для проходження первинної військової підготовки.

Перед від’їздом, на плацу навчального закладу, до кандидатів звернувся начальник військових зборів, начальник факультету логістики Академії полковник Владислав Єманов.

«Сьогодні для кожного з вас доволі непростий, але разом із тим важливий день. Ви їдете до навчального центру Національної академії Національної гвардії України. Їдете для того, щоб зрозуміти, яким є життя військовослужбовця зсередини, - зазначив полковник Владислав Єманов. – Під час занять уважно слідкуйте за діями і порадами  досвідчених командирів та викладачів. Намагайтеся взяти максимум знань від первинної військової підготовки. Впевнений, що ви успішно пройдете ваше перше випробування та станете гідними курсантами Академії Національної гвардії України».

Вже незабаром на курсантів чекають справжні бойові стрільби, тактичні заняття та навчання, заняття зі стройової та фізичної підготовки. Крім навчання буде організоване і дозвілля: спортивні ігри та змагання, концерти, перегляд художніх фільмів по вихідним.

«Перший етап на шляху до моєї мрії реалізовано, адже я успішно склав вступні іспити. Наступним кроком є проходження первинної військової підготовки у начальному центрі, - поділився Олександр Сєдякін. - Стосовно первинної підготовки ніяких хвилювань не відчуваю. Я впевнений, що впораюсь як із фізичними, так і моральними навантаженнями. Це буде школа, яка загартує мене у польових умовах до подальшої служби».

Абітурієнти з числа військовослужбовців Національної гвардії України прибудуть до навчального центру наступного тижня, після здачі посад.

По закінченню первинної військової підготовки хлопці та дівчата зустрінуться із першим складним випробуванням – дводенним польовим виходом.

Повернуться майбутні курсанти до Академії Національної гвардії України 26 серпня.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ