новини

У майбутніх офіцерів-магістрів розпочались вступні випробування

21.07.2020 12:47

 

У Національній академії Національної гвардії України розпочався відбір кандидатів для навчання на оперативно-тактичному факультеті. Протягом тижня 260 військовослужбовців з усієї України та різних силових структур проходитимуть вступні випробування. Саме їх успішне складання стане  головною умовою для вступу офіцерів на навчання до Академії за освітнім ступенем «Магістр» оперативно-тактичного рівня підготовки.

Сьогодні офіцери, які планують навчатися як на денній, так і заочній формі навчання склали перший додатковий іспит за обраною спеціальністю. Їх всього чотири: Державна безпека, Військове управління (за видами Збройних сил), Забезпечення військ (сил) (організація технічного забезпечення ВЧ і з`єднань НГУ), Забезпечення військ (сил) (організація тилового забезпечення ВЧ і з`єднань НГУ).

«Національна академія щорічно випускає кваліфікованих і підготовлених офіцерів оперативно-тактичного рівня. Наше завдання – підготувати офіцерів, які зможуть приймати ефективні рішення та професійно керувати підлеглим особовим складом, – зазначив начальник кафедри бойового та логістичного забезпечення оперативно-тактичного факультету полковник Руслан Кайдалов. - За останні роки ми значно доопрацювали програму підготовки, щоб інтегрувати в неї кращий міжнародний досвід та досвід участі українських військ у бойових діях на Донбасі».

Додатковий іспит складається за кожною спеціальністю у разі, якщо військовослужбовець отримав тактичний рівень підготовки, а спеціальність не збігається з тією, за якою він складає вступні випробування. При цьому, відповіді військовослужбовця повинні відображати загальну обізнаність за обраною спеціальністю.

Сьогодні складала додатковий іспит і офіцер відділення кадрів старший лейтенант Карина Чуканівська. Вона планує навчатися на денній формі навчання за спеціальністю Державна безпека. Крім того, офіцер Карина Чуканівська – єдина жінка-військовослужбовець від Національної гвардії України, яка цього року бажає вступити на навчання до оперативно-тактичного факультету.

«Іспити складати зажди нелегко, навіть, якщо ти добре вивчив матеріал. Під час підготовки до складання додаткового іспиту мені в нагоді став досвід служби у військах, адже з більшістю питань я стикаюся в рамках несення служби, - зауважила старший лейтенант. – Звісно ж, були присутні хвилювання, але рівнем своєї відповіді залишилася задоволена».

Попереду на офіцерів чекає складання комплексного іспиту, а також іспиту з фізичної підготовки та іноземної мови.

 

Відділ міжнародних зв'язків, інформації та комунікації НА НГУ