новини

У Міжнародному центрі Нацгвардії завершилось стажування курсантів НА НГУ

05.08.2021 14:46

Упродовж двох тижнів курсанти третього року навчання Національної академії НГУ проходили стажування на посадах головних сержантів взводів підрозділів забезпечення навчального процесу Міжнародного центру.

Майбутні офіцери під час стажування виконували роль сержантів та навчались організації і виконанню завдань за призначенням підрозділів, а також проведенню занять з бойової підготовки та роботі з підлеглим особовим складом.

«Сержант – це лідер у військовому колективі і повинен мати беззаперечний авторитет. Крім того, він повинен бути професіоналом, знати озброєння, техніку та тактику дій підрозділу, а також уміння навчати особовий склад. Він перший помічник командира і ви самі пересвідчились у дієвості цієї роботи в підрозділах. Бажаю кожному з вас успіхів e навчанні та кар’єрного зросту», – сказав начальник Міжнародного центру полковник Олександр Крячко.

За період стажування курсанти отримали досвід та практичні навички керування та навчання особового складу, який згодом будуть застосовувати під час подальшого навчання та офіцерської служби.

Яким було це стажування та який досвід був найціннішим розповів Дмитро Веретенніков – курсант третього року навчання командно-штабного факультету. До навчання у гвардійському виші він проходив військову службу за контрактом у військовій частині 3030 та вирішив стати офіцером.

«Під час стажування особливу увагу я приділив роботі з особовим складом, вивченню морально-ділових якостей бійців та стану їх підготовки. Ті хто тільки прибули до підрозділу з навчального збору потребували найбільше моєї уваги, як у навчанні, так і в адаптації у новому колективі. Заняття з вогневої підготовки були найцікавішими і я зміг передати свої знання та навички підлеглим, а також пересвідчитись у їх засвоєнні. Цей досвід найцінніший для мене», – сказав Дмитро Веретенніков.

За матеріалами відділення інформації та комунікації Міжнародного центру НГУ