новини

У НА НГУ обговорили актуальні питання правового забезпечення сектору безпеки та оборони у сучасних умовах

29.11.2023 11:58

У Національній академії Національної гвардії пройшла І Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні питання правового забезпечення сектору безпеки та оборони у сучасних умовах». 

Провели конференцію представники кафедри правових дисциплін гуманітарного факультету Академії спільно з науково-дослідною лабораторією правового забезпечення службово-бойової діяльності НГУ.

Участь у конференції взяли наукові, науково-педагогічні працівники і курсанти Національної академії Національної гвардії України, вчені та здобувачі вищої освіти з різних куточків України, а також фахівці-практики.

У ході виступів та розгорнутих науково-практичних дискусій було обговорено та запропоновано вирішення актуальних проблем за такими напрямами: «Права людини в безпековому вимірі», «Кваліфікація воєнних злочинів за Кримінальним кодексом України», «Безпека в установах виконання покарань», «Прокурорський нагляд при провадженні оперативно-розшукової діяльності», «Роль засобів масової інформації у воєнний час», «Модель формування корупційних ризиків та рівнів протидії їхнім проявам як компонент національної безпеки України», «Демографічні виклики в умовах війни» та ін.

«Головною метою проведення конференції стало визначення та обговорення основних напрямів наукових досліджень щодо правового забезпечення службово-бойової діяльності складових сектору безпеки і оборони України у сучасних умовах», - зазначає професор кафедри правових дисциплін полковник Михайло Пузирьов.

Офіцер додає, що проведення таких наукових заходів сприятиме створенню пропозицій щодо подальшого вдосконалення цього питання.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ