новини

У НАНГУ використовують сучасні тактичні тренувальні системи SKIFTECH для підготовки майбутніх офіцерів

12.03.2024 16:42

Курсанти командно-штабного факультету Національної академії Національної гвардії України навчалися ближньому бою за допомогою тактичних тренувальних систем SKIFTECH.  

Заняття провели викладачі кафедри тактики.

Під час заняття курсанти практикувалися у проходженні кутів безпеки у складі груп, вчилися пересуватися коридорами та відпрацьовували способи відкривання дверей та входу у кімнату. Також майбутні командири відпрацьовували штурм триповерхової будівлі.

«Відпрацювання таких сценаріїв допомагає групі злагодити свою взаємодію та покращити роботу підрозділу у цілому. Усі знання та практичні навички, які майбутні командири опановують зараз, застосовуватимуться під час штурму будівлі та її зачистки безпосередньо у зоні бойових дій, – зазначає один з викладачів кафедри тактики. – Практика показала, що система лазерних симуляторів двостороннього вогневого контакту SKIFTECH є ефективнішою, ніж стрільба холостими набоями. Завдяки такій системі кожен військовослужбовець може відчути вогневий контакт з противником».

Система SKIFTECH — це персональні комплекти та симулятори, які призначені для тренування бійців. Система дозволяє відпрацьовувати ведення вогню з пістолетів, кулеметів, гвинтівок, гранатометів та іншої стрілецької зброї; проводити підготовку бійців до спецоперацій різного рівня складності в приміщенні або на вулиці; відпрацьовувати оборону важливих об’єктів, або наступальні дії на позиції супротивника; проводити тренування для різної кількості бійців, з урахуванням їхньої специфіки.

Військовослужбовці зазначають, що такі комплекти надають можливість проводити тактичну підготовку бійців, яка максимально наближена до реального бою.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ