новини

У навчальному центрі Академії провели масштабні показові заняття

20.05.2021 16:03

Для майбутніх офіцерів Національної гвардії України провели показові заняття у навчальному центрі Академії.

Курсантам-випускникам Київського факультету та майбутнім офіцерам з командно-штабного факультету продемонстрували розгортання польових об’єктів технічного та тилового забезпечення й дії військовослужбовців на блок-посту.

Наразі курсанти Київського факультету прибули до Академії для підготовки та здачі державних іспитів. Вже з 31 травня розпочинається державна атестація випускників, а 18 червня у Харкові відбудеться урочистий випуск молодих лейтенантів.

«Сьогодні ми показали своїм товаришам приклад дій на блок-посту у разі ускладнення обстановки. Є завдання, які потребують окремих сил, засобів, кількості озброєння, техніки, боєприпасів. У таких випадках командиром приймається рішення на їх залучення. При виконанні бойових операцій ми здійснюємо стандартні військові дії – це оцінка сил противника, власних та приданих сил і всебічного забезпечення», – ділиться учасник занять – спецназівець командно-штабного факультету.

Крім того, курсантам продемонстрували зразки сучасної автомобільної та бронетанкової техніки й новітні зразки озброєння в Національній гвардії України.

Також під час занять майбутнім офіцерам на військовому стрільбищі показали дії взводу у вогневій засідці протидії диверсійно-розвідувальних формувань із залученням БТР 4Е та БТР-3.

Заняття проводили підрозділи факультету логістики та командно-штабного факультету. Курсанти успішно справились із завданнями, урази всі цілі та провели переслідування і знешкодження противника.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ