новини

У офіцерів-магістрів перевірили рівень фізичної підготовки

14.06.2021 17:22

Офіцери, які навчалися за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістр, протягом трьох днів складали фінальний іспит з фізичного виховання та методики фізичної підготовки. Оцінювали випускників начальник відділу фізичної підготовки департаменту професійної підготовки Головного управління Національної гвардії України полковник Андрій Мелешко, керівництво та представники науково-педагогічного складу Академії Нацгвардії.

Іспит склали 160 офіцерів із підрозділів Національної гвардії та Збройних сил України.

Військовослужбовці денної форми навчання виконали наступні нормативи: підтягування на перекладині, комплексно-силову вправу, човниковий біг 10х10 метрів, функціональну витривалість на гребному тренажері «Concept 2». Офіцери заочної форми навчання виконали підтягування на перекладині, комплексно-силову вправу, забіг на 100 метрів та крос на 1 кілометр.

«Відповідними нормативними документами визначено, що кожен офіцер особисто відповідає за свій рівень підготовки. І всі знають, що напружені тренування та фізична підготовка розвивають силу, спритність і витривалість. І ми наразі перевіряли фізичну та психологічну готовність як військовослужбовця, так і підрозділу в цілому до виконання завдань за призначенням», - зазначив начальник відділу фізичної підготовки департаменту професійної підготовки Головного управління Національної гвардії України полковник Андрій Мелешко.

Оцінка за виконання вправи виставлялася у відповідності до вікової групи та діючої нормативної бази. 

«Результати здачі нормативів дозволяють констатувати, що всі офіцери систематично займаються фізичною підготовкою. У підсумку всі демонструють відмінні та добрі результати та мають потенціал для досягнення високих результатів», - додає полковник Андрій Мелешко.

Випускник оперативно-тактичного факультету майор Максим Курилов займається спортом систематично. Офіцер розповідає, що головна мотивація для нього – це бути задоволеним результатом.

«Я розумію, що спорт – це невід’ємна складова способу життя сучасного офіцера. Завдяки тому, що я щоденно активно займався спортом, всі нормативи на іспиті склав на відмінно. І далі планую підтримувати себе в відмінній фізичній формі, адже спорт є найкращим засобом для підтримки організму в тонусі та зміцнення здоров’я», - говорить випускник.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ