новини

Урочистий мітинг та складання присяги. У Академії Нацгвардії пройшли військові урочистості

24.12.2021 10:44

Сьогодні в Національній академії Національної гвардії України відбулися подвійні урочистості, присвячені черговій річниці створення навчального закладу та складанню військової присяги на вірність українському народові солдатами призову ІІ – 2021 року.  

Присягу на вірність українському народу в Академії склали 19 солдат. Гвардійці прибули з Київської області.

Зі словами привітання до особового складу звернувся начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

«Панове офіцери, курсанти, шановні викладачі, солдати! Напередодні Новорічних та Різдвяних свят, Дня заснування нашого навчального закладу та Дня створення Національної академії Національної гвардії України хочу зазначити, що 2021 рік збагатив нас новим досвідом, згуртував на шляху реалізації амбітних планів та подальшого розвитку нашого навчального закладу. Хотів би, щоб кожен із вас продовжував йти обраним шляхом, примножуючи здобутки Академії – провідного закладу вищої освіти, випускники якого гідно виконують свої обов’язки в різних куточках нашої держави, - наголосив генерал-лейтенант Сергій Соколовський. – Я вдячний всім викладачам, офіцерам, курсантам, солдатам за кропітку працю, задля процвітання нашого навчального закладу. Напередодні відпустки курсантів, хотів би ще раз привітати всіх із наступаючим Новим роком. Від щирого серця бажаю вам та вашим родинам міцного здоров’я, мирного неба над головою, щоб кожен день прийдешнього року був сповнений щастям. Дякую за службу!».

Після слів привітання, начальник Академії вручив нагороди особовому складу Академії. Так, відомчими відзнаками, медалями, грамотами та цінними подарунками нагородили 40 офіцерів, курсантів та службовців Академії Нацгвардії.

Цього разу слова військової присяги зачитував Олексій Задвірний. Солдат родом із Переяслав-Хмельницького. Має вищу педагогічну освіту за спеціальністю вчитель історії, але після отримання диплому, протягом року працював у полку поліції особливого призначення міста Бориспіль. Зізнається, що строкова служба в Національній гвардії України зацікавила його, перш за все, через можливість особистісного розвитку.

«Проходження первинної військової підготовки для мене вже не нове, але цікаво знову закріпити пройдений матеріал. За місяць строкової служби почав замислюватися над тим, щоб заключити контракт із Національною гвардією України, - запевнив Олексій Задвірний. - Відчуваю гордість, що саме я зачитав слова військової присяги на вірність українському народу. Це надає наснаги та сили для того, щоб проходити службу далі».

Складав військову присягу і Владислав Клименко, який є доволі непересічною особистістю.  Хлопець родом із міста Біла Церква. 12 років Владислав займався вокалом у білоцерківському народному ансамблі «Співограй». Свою творчість артисти ансамблю презентували не тільки в усіх містах України, але й на конкурсах у польських містах Пшетбуж і Краків. Окрім співу, Владислав Клименко захоплюється ще й автоспортом. Протягом чотирьох років він є активним учасником місцевого автоклубу «Indigo Racing Club», тож не дивно, що й освіту має пов’язану з автомобільним транспортом. Владислав закінчив Білоцерківське професійно-технічне училище імені Павла Поповича, де здобув професію автомеханік і автослюсар.

«Мені дуже подобається, що під час строкової служби акцентується увага на дисципліні. Нас навчають бути справжніми чоловіками, а такі відчуття необхідно пережити кожному хлопцю і не ховатися від цього. Півтора роки - це не так вже й багато. Дуже сподіваюся, що після розподілу, який відбудеться через два тижні, проходитиму службу в автороті. Мені здається, що служба багато чого змінить у моєму житті, інколи, навіть замислююся про підписання контракту, але час покаже, - зазначив Владислав Клименко. – Коли зачитували текст військової присяги, відчував мужність, поєднану з переживанням, адже слова не з легких. Ці слова відображають вірність Україні, тому повинні залишитися у нашому серці назавжди».

Наприкінці урочистостей, військовий священник Академії отець Григорій зачитав слова молитви та здійснив освячення всіх військовослужбовців Академії. А заслужена артистка естрадного мистецтва України Ольга Полежака привітала увесь особовий склад піснею про Національну академію Національної гвардії України.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації та комунікації НА НГУ