новини

В Академії Нацгвардії 200 молодших лейтенантів присягнули на вірність українському народові

20.08.2020 05:11

У Національній академії Національної гвардії України 199 студентів, серед яких 27 дівчат військової кафедри, які завершили навчання за програмою підготовки офіцерів запасу склали присягну українському народові.

«Я бачу вмотивовану молодь, перед вами чудове майбутнє. Нехай ця урочиста клятва надихає вас на професійне зростання у військовій службі», - зазначив начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Зі словами привітання до присутніх також звернувся начальник управління контролю діяльності військ Національної гвардії України генерал-лейтенант Володимир Пеньков: «Від імені командування Національної гвардії України, ветеранської організації вітаю вас з цим знаменним днем у вашому житті. Ви недарма обрали такий шлях, військова служба згуртовує людей, виховує почуття патріотизму та військового товариства. Бажаю вам сил та натхнення, будьте завжди вірними народу України та словам військової присяги».

Хвилиною мовчання та покладанням квітів до Стели героїв присутні вшанували пам'ять військовослужбовців-вихованців Академії, які віддали своє життя в ході виконання службово-бойових завдань.

Випускник Ілля Смоляков подякував за військову науку, яку їм так старанно передавали викладачі. Військовий священник Академії отець Григорій окропив молодших лейтенантів  запасу та благословив на ратну службу. А вокалістка гурту Академії «П’ять стихій» Ольга Полежака привітала присутніх музичною композицією.

Випускниця кафедри Софія Гурбанова розповідає, що завдяки навчанню на кафедрі в Академії отримала професіоналізм у військовій справі, сильний та вольовий характер: «У її сім’ї, починаючи від прадідуся і до чоловіка – всі військові. Тож без вагань вступила на навчання до Академії Нацгвардії. Навчатися було цікаво. Тут багатопрофільна навчально-матеріальна база та досвідчені викладачі», - ділиться дівчина.

Слід зазначити, що всі випусники військової кафедри можуть продовжити військову службу у Національній гвардії, Збройних силах, Службі безпеки, Державній прикордонній службі та Національній поліції України.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ