новини

В Академії Нацгвардії готують техніку до весняно-літнього періоду

19.03.2021 09:54

В Національній академії Національної гвардії України розпочалося сезонне технічне обслуговування озброєння та військової техніки. Захід проводиться з метою підготовки та забезпечення надійної роботи машин у літній період експлуатації.
Перед сезонним обслуговуванням з водіями та фахівцями-ремонтниками пройшли збори. Основна увага під час зборів приділялась вивченню основних положень з проведення сезонного обслуговування, комплексу робіт, які необхідно виконати на кожній одиниці техніки, дотриманню заходів безпеки під час проведення обслуговування.

Протягом двох місяців водії та фахівці з ремонтної справи Академії будуть проводити технічне обслуговування, а також супутні додаткові роботи –зварювання, кузовну рихтовку, фарбування.

Для надання допомоги підрозділам у виконанні найбільш складних та важливих операцій щодо обслуговування техніки на базі пункту технічного обслуговування і ремонту розгорнуті пости обслуговування та створені спеціалізовані бригади з числа особового складу навчально-виробничої майстерні автомобільної техніки. На постах та ділянках фахівцями-ремонтниками проводиться обслуговування та ремонт електрообладнання, елементів трансмісії, зварювальні та рихтувальні роботи, демонтаж зимових та монтаж літніх шин, обслуговування, перевірка та зарядка акумуляторних батарей.
 

«В Академії рівню готовності техніки до експлуатації в різних умовах приділяється велика увага. Безпечне перевезення особового складу досягається якісним обслуговуванням техніки. Ми піклуємося за життя та здоров’я не тільки військових, але і цивільного населення. Тому наголошую на високій відповідальності, яка лягає на плечі кожного військовослужбовця під час підготовки озброєння та військової техніки до експлуатації », - зазначив заступник начальника Академії з озброєння та техніки – начальник відділу технічного забезпечення полковник Олег Шабалін.

Окрім цього, на кожній одиниці техніки проводиться комплекс регулювальних та змащувальних робіт. За допомогою комп’ютерного обладнання та сучасного діагностувального пристрою «Scanmatik» відбувається діагностування електронних систем та блоків управління сучасних марок автомобільної техніки.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ