новини

В Академії Нацгвардії обговорили питання гендерних перспектив

16.01.2021 08:10

Координатор з гендерних питань в Академії Нацгвардії підполковник Руслан Мусевич провів зустріч з координаторами з гендерних питань підрозділів Академії. Представники навчального центру та Київського факультету взяли участь у зустрічі в онлайн-режимі. Загалом було залучено 9 жінок та чоловіків.

Протягом заходу новопризначені координатори ознайомились з обов’язками, які на них покладаються та визначили основні завдання щодо впровадження  гендерного компоненту в діяльність Академії на 2021 рік. Розглянули основні положення Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року та документи, що регламентують основні вимоги щодо впровадження  гендерного компоненту як в Національній гвардії України, так і в Академії.

Крім того, присутні розглянули найближчий захід, який потребує ретельної підготовки  - це гендерний он-лайн квест. У заході беруть участь курсанти Академії. Він буде проводитися Харківським національним університетом внутрішніх справ за підтримки Урядової уповноваженої з питань гендерної політики. Враховуючи епідеміологічну ситуацію, цей захід вперше буде проведено в режимі он-лайн. Для всіх учасників такий досвід буде новим. Завдання ускладнене тим, що учасники презентуватимуть бачення команди щодо реалізації принципу забезпечення гендерної рівності у своєму закладі освіти у вигляді відео-есе, яке будуть оцінювати звичайні користувачі соціальних мереж.

«Впроваджувати принципи гендерної рівності в освітню діяльність Академії та в повсякденне життя курсантів і особового складу ми можемо завдяки тісній співпраці із громадськими організаціями та органами місцевого самоврядування Харкова. Це дає нам  можливість ефективно  реалізовувати стандарти НАТО та втілювати державну політику щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», - зазначив підполковник Руслан Мусевич.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ