новини

В Академії Нацгвардії обрали майбутніх курсантів для подальшого навчання

16.08.2020 13:18

Сьогодні у Національній академії Національної гвардії України відбулося засідання мандатної комісії щодо вступу військовослужбовців та цивільної молоді.

Протягом двох тижнів, військові та цивільні абітурієнти проходили відбір в Академії НГУ. Кандидати проходили медичне обстеження, професійно-психологічний відбір та випробування з фізичної підготовки. На відкритому засіданні мандатної комісії абітурієнтам були доведені їх результати та оголошені списки зарахованих на кожний факультет.  Загалом, рекомендовано до зарахування 415 осіб, з яких 35 дівчат.

«До Академії вступають вмотивовані абітурієнти і конкурс на вступ був досить високим.  Це ваш вибір і ваше майбутнє і ви повинні бути відповідальними, а ваші командири вам допоможуть. Тож я вітаю майбутніх курсантів Академії Нацгвардії з найважливішим етапом у вашому житті і бажаю вам гідно навчатися», - звернувся до присутніх начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Після оголошення результатів, члени мандатної комісії відповіли на всі питання, які цікавили майбутніх курсантів та їх батьків. Начальники факультетів довели перелік речей, які їм стануть в нагоді під час первинної військової підготовки.

Один з обраних кандидатів на навчання Данило Колесник, який під час іспиту з фізичної підготовки набрав максимальну кількість балів – 200. Він є переможцем змагань  з легкої атлетики на місцевому та міжміському рівні. «Все життя мріяв бути військовим тож і зусиль прикладав для цього максимум – професійно займався спортом. Я знаю, що будуть навантаження, але я впевнений, що впораюсь і доведу, що гідний бути гвардійцем», – розповів абітурієнт.

Одразу після офіційної частини майбутні курсанти отримали необхідне екіпірування, адже незабаром на них чекає первинна військова підготовка в навчальному центрі Академії. Це  допоможе хлопцям та дівчатам більше дізнатися про особливості обраної ними професії, фізично загартуватися, сформувати психологічну стійкість і готовність до служби. Особливістю цьогорічних зборів буде залучення іноземних представників Збройних сил Канади від операції UNIFIER для навчання майбутніх першокурсників.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ