новини

В Академії Нацгвардії перевірили рівень індивідуальної підготовки офіцерів

18.11.2021 15:04

 

Протягом тижня у Національній академії Національної гвардії України проходило складання заліків з індивідуальної підготовки офіцерами за 2021 рік.

Складання відбувалося поетапно, на різних навчальних місцях. На стрільбищі навчального центру на офіцерів чекала перевірка теоретичних знань будови і тактико-технічних характеристик озброєння Національної гвардії та практичне виконання нормативів і стрільб.

На плацу, під час складання стройової підготовки, офіцери показали свої вміння у виконанні стройових прийомів та свою теоретичну та методичну підготовку.

Наступним етапом стала перевірка теоретичних та практичних знань із гуманітарної, тактичної та методичної підготовки, керівних документів та Статутів Збройних сил України. 

«Якісна підготовленість офіцера Нацгвардії є важливим фактором. Професійна компетентність відображає готовність і спроможність на належному рівні здійснювати професійну діяльність, застосовуючи увесь спектр необхідних знань, умінь і навичок. Програма складання професійної підготовки включає всі завдання, що сьогодні покладаються на Національну гвардію України, адже ми повинні постійно йти в ногу з часом. Всі військовослужбовці демонструють відмінні та добрі результати, адже систематично займаються самовдосконаленням. До того ж, офіцерський склад є взірцем для наших курсантів, тому і підготовка їх повинна бути відповідною», – наголосив заступник начальника Академії полковник Сергій Мартиненко.

Також офіцери склали нормативи з фізичної підготовки. Заняття включало наступні вправи: «Підтягування на перекладині» чи «Комплексна силова вправа», «Біг на 100 м» та «Біг на 1 км».

«Високий рівень професійної підготовки військовослужбовця є запорукою успішного виконання поставлених завдань. Завдяки регулярному складанню заліків у військовослужбовців є можливість оцінити свої знання та вміння, і вдосконалити їх, якщо це необхідно.  Також хотілось би заначити, що всі обов’язкові предмети складаються військовослужбовцями чоловіками та жінками незалежно від їх звань та посад», - прокоментувала офіцер служби психологічного забезпечення старший лейтенант Алла Кондратьєва.

 

Відділ міжнародних зв'язків, інформації та комунікації НА НГУ