новини

В Академії Нацгвардії прийняли важливі рішення під час засідання Вченої ради

28.02.2020 16:30

Засідання за участю керівного та науково-викладацького складу Національної академії Національної гвардії України відбулося під керівництвом перший заступник начальника Національної академії Національної гвардії України з навчально-методичної та наукової роботи генерал-майора Олександра Морозова. В рамках питань, які виносилися на порядок денний, представники Вченої ради прийняли важливі рішення та затвердили низку змін до документів.

«Сьогодні ми розглянули найважливіші питання діяльності нашого навчального закладу, визначивши перспективні напрями розвитку освітньої та наукової діяльності, - зазначив генерал-майор Олександр Морозов. – Вважаю, що внесення змін до освітніх програм, введення нових дисциплін та присвоєння вченого звання сприятимуть розвитку Академії як провідного закладу військового спрямування на території України».

Першим пунктом порядку денного було прийнято рішення присвоїти вчене звання трьом офіцерам Академії та Київського факультету. Також під час засідання розглянули та затвердили зміни до Правил прийому до Національної академії Національної гвардії України у 2020 році. Затвердили порядок проведення військового стажування здобувачами вищої освіти. Представники Вченої ради призначили комісію для проведення експертизи дисертаційних досліджень. Торкнулися й фінансових питань, зокрема, ухвалили річний фінансовий звіт Академії за 2019 рік.

За час роботи представники Вченої ради приділили достатньо уваги питанням навчальних дисциплін та освітньо-професійних програм. Відтак, введено дисципліну «Методологія наукових досліджень» освітньо-професійної програми «Тилове забезпечення військових частин Національної гвардії України». Впроваджено також додаткові вибіркові дисципліни в освітньо-професійну програму «Тилове забезпечення підрозділів Національної гвардії України» з метою формування в курсантів компетентностей офіцера фінансового підрозділу.

Внесли зміни й до «Положення про наукове товариство студентів, курсантів, слухачів, ад’юнктів, докторантів і молодих вчених Національної академії Національної гвардії України».

Всього до порядку денного засідання Вченої ради Академії Нацгвардії було включено 18 питань.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ