новини

В Академії Нацгвардії проходять вступні випробування для майбутніх магістрів

20.01.2021 16:23

У Національній академії розпочались вступні випробування для кандидатів на вступ до Академії для здобуття ступеня «магістр» тактичного рівня підготовки. Іспити складає 41 військовослужбовець за контрактом та гвардійці строкової служби з військових частин Національної гвардії України. Крім того, 11 курсантів гуманітарного факультету та факультету логістики Академії вирішили продовжити навчання.

Абітурієнти склали додатковий екзамен за обраною спеціалізацією, яких в Академії – чотири. Оцінюють випускників спеціально створені підкомісії, до складу яких призначені представники науково-педагогічного складу і фахівці відповідного профілю.

«Кількість охочих отримати освітній ступень «магістр» в Національній Академії з кожним роком стрімко зростає. Гвардійці показують доволі високу фахову компетенцію та мотивацію до отримання офіцерського звання», - зазначив  заступник начальника кафедри технічного та тилового забезпечення підполковник Сергій Павленко.

Для гвардійців, які обрали для навчання таку спеціалізацію, як лінгвістичне забезпечення та стратегічні комунікації, іспит включав 3 блоки: лексико-граматичний тест, аудіювання з тестовою перевіркою та співбесіду.

Для майбутніх офіцерів інженерного напряму іспит складався з 2 теоретичних питань. В першому питанні гвардійці розглядали будову елементів та агрегатів автомобіля, в другому – питання ремонту та технічного обслуговування агрегатів автомобілів.

Абітурієнти, які бажають навчатись за спеціалізацією - експлуатація та відновлення ракетного, артилерійського та стрілецького озброєння НГУ, на  іспиті доповідали про основи будови та тактико-технічні характеристики стрілецької зброї та засобів ближнього бою підрозділів Нацгвардії.

Фахівці тилового забезпечення показали знання з питань щодо організації військового господарства та продовольчого і речового забезпечення.

Крім того, в Академії військовослужбовці пройшли поглиблене медичне обстеження, що складалося з відвідувань медичних спеціалістів.

Курсант гуманітарного факультету Денис Власов вирішив продовжити навчання в Академії.

«Я впевнений у своїх силах, навіть хвилювання немає. Екзамен був доволі цікавий та мав на меті кваліфікаційно показати наш дійсний рівень знань.  Загалом я впорався і вже з нетерпінням чекаю наступний іспит», - розповідає курсант Денис Власов.

Незабаром на гвардійців очікує комплексний іспит та екзамен з іноземної мови.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ