новини

В Академії Нацгвардії розпочалася вступна кампанія для магістрів тактичного рівня

19.01.2021 09:15

Для участі у вступних випробуваннях до Академії прибуло 44 військовослужбовця строкової та контрактної служби з різних військових частин Національної гвардії України. Вирішили продовжити навчання й 11 курсантів гуманітарного факультету та факультету логістики Академії. Цього року за кошти державного бюджету навчатимуться 40 гвардійців. Всі військові вже мають ступінь «Бакалавр», а після вступу та навчання в Академії матимуть можливість отримати ступінь «Магістр» тактичного рівня військової підготовки та звання лейтенанта.

Навчання майбутніх слухачів передбачено за денною формою протягом півторарічного терміну. Процес набуття знань, які необхідні для офіцерів здійснюватиметься за чотирма спеціалізаціями. До них належить лінгвістичне забезпечення та стратегічні комунікації, експлуатація та відновлення автомобілів та бойових машин НГУ, експлуатація та відновлення ракетного, артилерійського та стрілецького озброєння НГУ, а також продовольче та речове забезпечення НГУ.

Під час вступних випробувань для військовослужбовців передбачено додатковий та комплексний іспит. Останній, складається відповідно до обраної спеціалізації, а також іспити з іноземної мови та фізичної підготовки. Обов’язковим для вступу є проходження медичного обстеження та професійного психологічного відбору.

«На сьогодні наша держава потребує професійних військовослужбовців, а отримання ступеня «Магістр» є одним із показників фаховості. В деяких військовослужбовців складання іспитів викликає тривожні думки, але ви повинні розуміти, якщо є бажання підвищити свій освітній ступінь та отримати офіцерське звання, то ви обов’язково досягнете успіху, - наголосив перший заступник начальника Академії з навчально-методичної та наукової роботи генерал-майор Олександр Морозов. – Для всіх вступників створені однакові умови, тож зарахування здійснюватиметься виключно за рейтинговим списком. Бажаю, щоб мотивація до отримання офіцерського звання не згасала, адже саме це дозволить вам вдало скласти вступні випробування».

Вже завтра у військовослужбовців розпочнеться здача вступних іспитів та проходження медичного обстеження.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ