новини

В Академії Нацгвардії розпочалися інтенсивні курси вивчення іноземних мов

09.10.2020 12:56

В офіцерів Національної гвардії України, які прибули до Академії Нацгвардії з різних військових частин, розпочалися інтенсивні курси вивчення іноземних мов. Курси проводяться за рекомендаціями Бюро мовної координації (BILK). У курсах взяли участь 15 військовослужбовців. Гвардійці вдосконалюють свої знання із двох іноземних мов – англійської та французької (12 і 3 учасників, відповідно до зазначених мов).

У процесі занять основна увага зосереджується на поглибленому вивченні англійської та французької мови професійного військового спрямування. Учасники вивчають теми, направлені на особливості міжнародної діяльності Національної гвардії України, миротворчої та повсякденної діяльності військовослужбовців у військових частинах Національної гвардії України. Курси триватимуть з 8 жовтня по 23 грудня. Особливістю цих курсів є те, що вони є продовженням попереднього курсу, який було перервано у березні, у зв’язку із проведенням карантинних заходів.

Відтак, протягом двох тижнів, офіцери будуть проходити повторення пройденого матеріалу. Заняття за новою тематикою розпочнуться 25 жовтня.

Навчатимуть слухачів 6 викладачів мовного відділу Академії Нацгвардії. 

«Кожне заняття супроводжується використанням інформаційних матеріалів, а також залученням інтерактивних засобів навчання. Це можуть бути ігри, конференції, наради, презентації, - зазначив старший викладач відділення мовної підготовки мовного відділу майор Ілля Ященко. – Для нас як викладачів дуже важливо, щоб офіцери не просто вивчали матеріал, але ще й проявляли творчий підхід. Крім того, гвардійці активно працюють під час самостійної підготовки, що також сприяє кращому засвоєнню матеріалу».

Серед військовослужбовців, які виявили бажання пройти інтенсивні курси, навчається і колишній випускник гуманітарного факультету Академії Нацгвардії Вадим Манько. Сьогодні гвардієць, у званні старшого лейтенанта, проходить службу в одній із військових частин Харкова.

«Національна гвардія України активно рухається у напрямку міжнародного співробітництва, тому військовослужбовці повинні знати мову, якою спілкуються країни-партнери, - переконаний Вадим Манько. - Незалежно від військового звання, якщо офіцери стикаються в своїй діяльності з представниками іноземних держав, вони мають знати їх мову для налагодження комунікації, а відтак і подальшої співпраці». 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ