новини

В Академії Нацгвардії стартувала тематична виставка до дня народження Тараса Шевченка

10.03.2021 16:02

У Національній академії Національної гвардії України організовано виставку, присвячену 207-ій річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

Для експозиції підібрано літературу, що розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Григоровича, а також представлені роботи курсантів всіх факультетів Академії.  

Серед робіт є власноруч намальовані портрети великого Кобзаря, літературні персонажі творів митця, відомі у всьому світі крилаті вислови й афоризми Тараса Шевченка. Крім того, представлені предмети побуту, де кожен із експонатів відтворює ту епоху та атмосферу, в якій жив Тарас Григорович.

«Ми щороку в Академії вшановуємо пам'ять видатного поета. Такі заходи допомагають курсантам глибше усвідомити суспільну й художню цінність великого Кобзаря. Саме завдяки цій людині свідомість українського народу розширює свої межі та стає більш міцною», - зазначив начальник відділу по роботі з особовим складом Академії підполковник Віталій Шум. 

Крім того, під час виставки, начальник музею Академії Олександр Семенченко розповів про писемну спадщину Тараса Шевченка, в якій збережена історія нашої держави.

«Протягом відвідування виставки ми більше дізналися про життя Великого Кобзаря. Дізнався нові факти з життя талановитого письменника і художника. І ще раз переконався, що саме ця людина гідна бути символом нашої єдиної країни, яка усе життя боролася за процвітання української нації», – розповідає курсант гуманітарного факультету Роман Возний.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ