новини

В Академії Нацгвардії стартувала вакцинація від COVID-19

02.04.2021 14:42

У Національній академії Національної гвардії України розпочато вакцинацію особового складу від гострої вірусної інфекції, обумовленою COVID-19.

Щеплення проводиться на території навчального закладу. Для цього створені всі належні умови. Всі необхідні процедури здійснюються представниками мобільної бригади від Міністерства охорони здоров’я у складі лікаря-терапевта, лікаря-анестезіолога та медичної сестри.

Перед щепленням, кожен військовослужбовець надає письмову згоду та розповідає про стан свого здоров’я. Потім проходить огляд у лікаря – людині вимірюють температуру, артеріальний тиск та сатурацію. По завершенню медичного огляду медична сестра вводить вакцину в дельтоподібний м’яз плеча. Після процедури медичні працівники пів години спостерігають за людиною.

 «На одну людину витрачаємо приблизно десять хвилин. За півгодини вона має показати місце ін’єкції та повідомити про своє самопочуття. – розповідає лікар-терапевт міської поліклініки №25, член мобільної бригади по щепленню проти COVID-19 Юлія Пазинич. – Навіть якщо ви вже перехворіли на COVID-19, то це не означає, що коронавірусна хвороба не зможе повторитися. Імунітету вистачає в середньому на термін від трьох місяців до півроку. Уникнути повторного зараження допоможе саме вакцинація».

Першим щеплення зробив начальник медичної служби Академії підполковник Богдан Розумович: «Вакцинація – це дієвий спосіб у боротьбі з коронавірусною хворобою. Військовослужбовці Академії, які зараз проходять вакцинацію, мають задовільний стан здоров’я та добре переносять вакцину. Раджу всім вакцинуватися, аби не посилювалась пандемія», - зазначив підполковник Богдан Розумович.

Час прибуття кожного із гвардійців для вакцинації визначений графіком. Ця вимога дозволяє уникати черг та витримувати соціальну дистанцію. Загалом, протягом дня щеплення проводять для 50 осіб.

Зазначимо, друге щеплення відбувається на 8-12 тиждень після першої вакцинації.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій  НА НГУ