новини

В Академії Нацгвардії стартували чергові курси підготовки гвардійців з військ

18.01.2022 15:06

У Національній академії Національної гвардії України розпочалися курси післядипломної освіти підвищення кваліфікації та перепідготовки офіцерських кадрів.  У підготовці беруть участь гвардійці, які прийняті для проходження військової служби  Нацгвардії на посадах офіцерського складу та не мають тактичного рівня військової освіти, а також які плануються до призначення на посади офіцерського складу. Загалом, на навчання прибуло 52 гвардійця з військових частин Нацгвардії та Академії. Викладачі навчального закладу розуміють необхідність вдосконалення знань військоослужбовців та складають програму таким чином, аби зосередити в ній найголовніші проблемні питання, що можуть виникати за час проходження служби.

В центрі культури до офіцерів звернувся перший заступник начальника Академії з навчально-методичної та наукової роботи генерал-майор Олександр Морозов: «Вітаю вас у стінах нашого навчального закладу. Я бажаю всім успіхів та збагатитися знаннями, опанувати нові навички, що дозволять якісно виконувати службові завдання. А наші викладачі, у свою чергу, намагатимуться за стислий термін навчити вас якомога більшому, а головне — необхідному матеріалу».

Упродовж двох місяців всі слухачі, незалежно від фаху, інтенсивно вдосконалять свої навички з тактики, тактико-спеціальної, вогневої, фізичної підготовки, управління повсякденною діяльністю підрозділів, ознайомляться з основними зразками озброєння та військової техніки. У січні заняття будуть проходити в Академії, а вже наступні місяці -  у начальному центрі.

З військовослужбовцями був проведений вхідний контроль знань, який включав іспит з вогневої, тактико-спеціальної, фізичної підготовки та статутів Збройних Сил України.

Лейтенант Ольга Зеленська є слухачем курсів, а службу проходить на посаді начальника відділення документального забезпечення та контролю Східного ТУ.

«Для мене дані курси є надзвичайно важливими, адже нові знання у військовій сфері завжди необхідні в професійній діяльності», - розповідає гвардійка.

Наприкінці зборів, у березні, на військовослужбовців очікує здача іспиту з фізичної підготовки і комплексний екзамен та вручення сертифікатів про закінчення курсів.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ