новини

В Академії Нацгвардії стартували інтенсивні курси вивчення іноземних мов

13.09.2021 15:11

У військовослужбовців Національної гвардії України, які прибули до Академії Нацгвардії з різних військових частин, розпочалися інтенсивні курси вивчення іноземних мов. Курси проводяться відповідно до рекомендацій Бюро мовної координації (BILK). Гвардійці вдосконалюватимуть свої знання із двох іноземних мов – англійської та французької під керівництвом досвідчених викладачів мовного відділу.

Зазначимо, що особливістю цих курсів є те, що вони проводяться з елементами дистанційного навчання. До занять залучені представники Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER). Іноземні фахівці будуть проводити певні блоки занять з військової підготовки та щодо особливостей вивчення англійської та французької мов в Канаді.

У процесі занять основна увага зосереджується на поглибленому вивченні англійської та французької мови професійного військового спрямування. Учасники вивчають теми, направлені на особливості міжнародної діяльності Національної гвардії України та повсякденної діяльності військових частин. Курси триватимуть з 13 вересня по 17 грудня.

До учасників курсів звернувся начальник навчально-методичного центру Академії полковник Володимир Тробюк. Він розповів про зміст курсів, основні вимоги та закликав слухачів максимально ефективно використовувати час навчання.

За результатами вступного тестування присутніх розподілили по групах відповідно до володіння іноземною мовою.

«Протягом навчання будуть створені електронні класи. Тобто викладач буде викладати наживо, а також буде завантажувати електронні матеріали та домашні завдання в електронні класи і контролюватиме процес самостійної підготовки дистанційно. І звісно навчальний процес буде інтенсифіковано, - зазначив начальник мовного відділу підполковник Володимир Лютий. – Кожне заняття супроводжується використанням інформаційних матеріалів, а також залученням інтерактивних засобів навчання. Це можуть бути ігри, конференції, наради, презентації. Для нас дуже важливо, щоб віськовослужбовці не просто вивчали матеріал, але ще й проявляли творчий підхід. Крім того, гвардійці активно працюють під час самостійної підготовки і це також сприяє кращому засвоєнню матеріалу».

Серед військовослужбовців, які виявили бажання пройти інтенсивні курси, навчається і колишня випускниця гуманітарного факультету Академії Нацгвардії Анастасія Мідіна. Сьогодні гвардійка, у званні старшого лейтенанта, проходить службу в одній із військових частин Харкова.

«Національна гвардія України активно рухається у напрямку міжнародного співробітництв. Я вважаю, що військовослужбовці повинні знати мову, якою спілкуються країни-партнери», - переконана Анастасія Мідіна.

Після завершення навчання курсів військовослужбовці складатимуть заліки у вигляді тестів та отримають сертифікат про закінчення курсів.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ