новини

В Академії Нацгвардії стартували інтенсивні курси вивчення іноземних мов

02.03.2021 16:04

В офіцерів Національної гвардії України розпочалися інтенсивні курси вивчення іноземних мов. Курси проводяться за рекомендаціями Бюро мовної координації (BILK) і триватимуть з 1 березня по 11 червня 2021 року.

У центрі культури Академії до офіцерів звернувся перший заступник начальника Академії з навчально-методичної та наукової роботи генерал-майор Олександр Морозов.

«Знання іноземної мови на сьогодні – потреба часу, особливо, якщо ми говоримо про розвиток Національної гвардії України в рамках міжнародної співпраці. Фахівець, який знає іноземну мову, має більше перспектив та можливостей реалізувати себе. Головне – ваше бажання до вивчення та вдосконалення мов. А наші викладачі стовідсотково допоможуть вам підвищити свій рівень у володінні іноземної мови».

Військовослужбовці, які виявили бажання пройти інтенсивні курси, у лютому пройшли відбіркове тестування, згідно з яким були відібрані до складу учасників. Всього на курси відбір пройшли 23 військовослужбовця. Нацгвардійці вдосконалюватимуть свої знання з двох іноземних мов – англійської та французької.

Навчатимуть слухачів 6 викладачів мовного відділу Академії Нацгвардії.  Кожне заняття супроводжується використанням інформаційних матеріалів, а також залученням інтерактивних засобів навчання. Це можуть бути ігри, конференції, наради, презентації. Загалом для вивчення іноземних мов офіцерами Національної гвардії відведено 540 годин.

Серед військовослужбовців, які виявили бажання пройти інтенсивні курси, колишній випускник гуманітарного факультету Академії Нацгвардії Дмитро Степанов. Сьогодні гвардієць, у званні старшого лейтенанта, проходить службу в одній із військових частин Одеси.

«На курсах я буду вдосконалювати французьку мову, тому що англійською я вже досконало володію. У подальшому я планую пов'язати свою діяльність з міжнародною сферою. І розумію, що маю знати мову для налагодження комунікації і подальшої співпраці з іноземними представниками», - розповідає старший лейтенант Дмитро Степанов.

Вже сьогодні усі учасники розпочали інтенсивне вивчення англійської та французької мови.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ