новини

В Академії Нацгвардії стартували навчально-методичні збори

04.01.2022 16:46

У Національній академії Національної гвардії України розпочалися  навчально-методичні збори.

Головною метою зборів є підведення підсумків освітньої діяльності Національної академії Національної гвардії України за І півріччя 2021-2022 навчального року. А також визначення основних завдань керівного складу та науково-педагогічних працівників з організації освітнього процесу на ІІ півріччя 2021-2022 навчального року.

Відкрив навчально-методичні збори перший заступник начальника Академії з навчально-методичної та наукової роботи генерал-майор Олександр Морозов.

«Шановні колеги, сьогодні ми зібралися для того, щоб визначати цілі, які повинні досягти, щоб наш заклад вищої освіти розвивався та не залишався осторонь від тих передових тенденцій у військовій освіті, які впроваджуються в освітній процес. Удосконалення навчально-матеріальної бази та методичної майстерності наших викладачів, впровадження нових методик, форм та методів викладання - завдання, які стояли і стоять перед науково-педагогічним колективом Академії, - зазначив генерал-майор Олександр Морозов. – Передбачається, що в новому 2022-2023 навчальному році розпочнеться підготовка фахівців кадрового менеджменту. Також розглядається питання щодо підготовки військових фахівців за спеціальністю 053 «Психологія» на другому магістерському рівні військової освіти. Більше того, у березні на наш навчальний заклад чекає акредитація двох освітніх програм на бакалаврському рівні - «Лінгвістичне забезпечення та стратегічні комунікації» та «Тилове забезпечення підрозділів НГУ». Ми вже знаємо, що досить складна процедура проходження акредитації вимагає глибокої, ретельної та виваженої підготовки. Зокрема проведення аналізу стану співпраці з різними категоріями стейкхолдерів, викладачів, замовників щодо внесення коректив, змін і доповнень до освітніх програм, за якими готуються здобувачі. Тому, хотів би звернутися до керівництва факультетів та кафедр, коли будете підводити підсумки, будь ласка, одразу формулюйте питання, щоб ми могли включити їх до порядку денного та разом звертали увагу на проблемні питання, які потребують загального рішення».  

Перший заступник начальника Академії звернув увагу й на відповідне рішення командувача на проведення військової практики курсантів другого року навчання. Для командно-штабного факультету - 10 лютого, а для курсантів факультету логістики та гуманітарного факультету - 10 березня.

Після виступу генерал-майора Олександра Морозова, начальники та завідувачі кафедр Академії підвели підсумки безпосередньо на кафедрах за І півріччя та постановили завдання на ІІ півріччя 2021-2022 навчального року.

Навчально-методичні збори триватимуть протягом трьох днів. Вже завтра підводитимуться підсумки роботи на оперативному, командно-штабному, гуманітарному факультетах та факультеті логістики Академії, а наприкінці зборів відбудеться розширене засідання вченої ради.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ