новини

В Академії Нацгвардії стартували вступні випробування для цивільної молоді

13.08.2020 12:36

Цивільна молодь з усіх регіонів України показує свої знання та силові навики під час проходження вступних випробувань. Юнаки та дівчата розподілені по групам. Вони здають обов’язкові іспити з фізичної підготовки, проходять професійно-психологічний відбір та поглиблене медичне обстеження.

Сьогодні іспит з фізичної підготовки склали дівчата. Вони виконували комплексно-силову вправу, забіг на 100 метрів і крос на відстань 1 кілометр.
Крім того, абітурієнти проходять групове тестування та індивідуальне психологічне обстеження, на основі яких й приймаються рішення стосовно придатності кандидатів на навчання у військовий навчальний заклад.

Також в Академії проходять поглиблене медичне обстеження, що складається з відвідувань медичних спеціалістів.

Один з абітурієнтів Академії НГУ – Костянтин Корж, який закінчив Чернігівський військовий ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Там він здобув повну загальну освіту, навчився дисципліні та посилено готувався до військового вишу. Про Академію хлопець дізнався під час агітації, яку проводили курсанти. Юнака зацікавив чималий вибір саме військових спеціальностей.

«Я впевнений у своїх силах, навіть хвилювання немає. Моя мета - бути курсантом Академії і задля цього я багато працював над собою і самовдосконалювався. Сьогодні я пройшов медичне обстеження, тепер чекаю на іспит з фізичної підготовки. Спорт я обожнюю, навіть вже планую після вступу записатися у спортивні секції, які є в Академії», – ділиться враженнями абітурієнт Костянтин Корж.

Вже завтра іспит з фізичної підготовки складатимуть хлопці. Він включатиме підтягування на перекладині, забіг на 100 метрів і крос на відстань 1 кілометра.
Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ