новини

В Академії Нацгвардії стартував перший етап командно-штабних навчань

22.11.2021 16:31

У Національній академії Національної гвардії України з офіцерами-магістрами другого року навчання розпочалися командно-штабні навчання. Навчання проходять у три етапи та триватимуть протягом п’яти днів. Кожен офіцер призначений на відповідну посаду по навчанню за своїм фаховим напрямком підготовки.

Навчання проходять під керівництвом командування оперативного факультету та досвідчених фахівців кафедр.

«Командно-штабні навчання дають змогу учасникам зрозуміти, наскільки ви спроможні оперативно, виважено та обґрунтовано приймати рішення та виконувати свої обов’язки за призначенням. Протягом навчання офіцери будуть виконувати весь комплекс функціональних обов’язків по управлінню військами в складі органу управління, в умовах конкретного безперервного розвитку обстановки, характерної для сучасності. Тож бажаю всім успіху», - звернувся до учасників навчань перший заступник начальника Академії з навчально-методичної та наукової роботи генерал-майор Олександр Морозов.

Протягом першого етапу офіцери-магістри відпрацювали питання щодо приведення бригади оперативного призначення Національної гвардії синіх у готовність до виконання завдань за призначенням.  Крім того, розглянули питання з планування та здійснення маршу мобільного тактичного резерву бригади оперативного призначення в район виконання завдань та організацію всебічного забезпечення виконання завдань.

«Наша головна задача - підготувати висококваліфікованого офіцера, який зможе приймати вчасні та вірні рішення не тільки в звичайних ситуаціях, а й в кризових.  Слухачі з великим бажанням відносяться до підготовки і проведення навчань, - зазначив доцент кафедри оперативного мистецтва, начальник штабу на командно-штабних навчаннях Андрій Чухлатий. - Під час вирішення першого питання, кожен слухач повинен відпрацювати перш за все ті пропозиції, які потрібно надати командиру на прийняття рішення щодо здійснення маршу. Це питання загального характеру, які регламентують діяльність частини під час отримання того чи іншого сигналу відповідно до готовності».

Під час навчань був врахований досвід застосування формувань Національної гвардії України у зоні виконання операції Об’єднаних сил на сході країни. Слухачі вчились швидко приймати рішення з урахуванням складної обстановки та поточних змін.

«Сьогодні під час проведення першого етапу навчання я виконував обов’язки першого заступника начальника штабу бригади оперативного призначення. Ми відпрацювали питання щодо приведення військової частини у ступінь бойової готовності, а саме нанесли на робочі карти  вихідну обстановку у пункті постійної дислокації військової частини та маршрут руху, куди ми будемо висуватися. Також відпрацювали питання щодо планування спеціальної операції під час здійснення маршу», - розповідає слухач магістратури майор Роман Мірошніченко.

Вже завтра розпочнеться другий етап навчань. Офіцери відпрацюють питання щодо планування спеціальної операції, де буде залучатися бригада оперативного призначення на виконання завдання.

Третій етап – практичний. Він буде проходити в навчальному центрі Академії, де офіцери відпрацюють питання управління підрозділом під час виконання завдань.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ