новини

В Академії Нацгвардії стартував перший етап командно-штабних навчань

23.11.2020 16:41

В Національній академії Національної гвардії України з офіцерами-магістрами другого року навчання розпочалися командно-штабні навчання. Навчання проходять у три етапи. Кожен офіцер призначений на відповідну посаду по навчанню за своїм фаховим напрямком підготовки.

Протягом першого етапу офіцери-магістри відпрацювали питання щодо проведення заходів по оповіщенню та прийняли рішення на здійснення маршу у визначений район. Відповідно до замислу навчань, район виконання завдань – місто Вовчанськ.

«Наша головна задача - підготувати висококваліфікованого офіцера, який зможе приймати вчасні та вірні рішення не тільки в звичайних ситуаціях, а й в кризових.  Слухачі з великим бажанням відносяться до підготовки і проведення навчань. Відчувається велика мотивація у офіцерів показати набуті знання за два роки навчання», - зазначив доцент кафедри оперативного мистецтва Андрій Чухлатий.

Під час навчань був врахований досвід застосування формувань Національної гвардії України у зоні виконання операції Об’єднаних сил на сході країни. Слухачі вчились швидко приймати рішення з урахуванням складної обстановки та поточних змін.

«Сьогодні під час проведення першого етапу навчання я виконував роль начальника оперативного відділу. Ми відпрацювали питання оповіщення особового складу, шикування колони, загрузку матеріально-технічних засобів, приведення засобів зв’язку у робочий стан. Головне наше завдання  протягом навчань – відпрацювати роботу командира, що стосується планування з приведення частини у готовність, здійснення маршу, відпрацювання питань планування спеціальної операції», - розповідає слухач магістратури майор Руслан Ліщук.

Окрім магістрів, у навчаннях беруть участь й науково-педагогічний склад факультету логістики та оперативно-тактичного факультету.  

По закінченню трьох етапів командно-штабних навчань буде проведено повний аналіз дій -  як підрозділів в цілому, так і окремих посадових осіб.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ