новини

В Академії Нацгвардії стартував перший вступний курс НАТО 2021 в онлайн-форматі

30.03.2021 16:10

 

У Національній академії Національної гвардії України розпочався вступний курс НАТО, організований Офісом Програми НАТО-Україна з професійного розвитку (PDP).

Цього року курс має декілька особливостей, адже у зв’язку з пандемією СОVID-19 проводиться в онлайн-форматі. Також, вперше разом із професійними експертами, заняття проводитимуть представники відділу євроатлантичної інтеграції Академії.

Курс складається із чотирьох модулів, які охоплюють питання публічних виступів, стратегічних комунікацій, лідерства та гендерної рівності. Цього тижня проводиться модуль із навичок публічних виступів.

Перед початком модуля із вітальним словом до учасників звернулася заступник керівника Програми НАТО-Україна з професійного розвитку Анастасія Мішкіна.   

«Співпраця із Академією Національної гвардії України є однією із найуспішніших, ми завжди ставимо її в приклад. Більше того, за роки нашого співробітництва ми не тільки змогли разом проводити вступний курс НАТО, а також створити на базі Академії відділ євроатлантичної інтеграції, який є внутрішнім рушієм змін в Академії у наданні професійних можливостей для розвитку курсантів та офіцерів, - зазначила Анастасія Мішкіна. – Бажаю учасникам не втрачати уваги, бути активними та використовувати всі знання і можливості для розвитку».

На позитивній співпраці Офісу НАТО-Україна з професійного розвитку з Академією наголосив Т.в.о. першого заступника начальника Академії полковник Володимир Тробюк.

«Академія Національної гвардії України активно співпрацює з Офісом Програми НАТО-Україна з 2017 року. Приємно спостерігати, що з кожним роком кількість курсів зростає і все це є важливим показником зацікавленості у проведенні реформ та підвищенні якості підготовки сучасних офіцерів, - акцентував увагу полковник Володимир Тробюк. - Я вдячний нашим колегам із Альянсу за таку активну та плідну співпрацю, а курсантам бажаю максимально сконцентруватися на заняттях із експертами, щоб отримати нові знання та навички у важливих для професійного розвитку темах».

Участь у вступному курсі НАТО, який вперше проходить дистанційно, беруть більше 50-ти курсантів гуманітарного та командно-штабного факультетів Академії. Протягом двох днів із гвардійцями будуть проводити тренінгові заняття бізнес-тренер, експерт у сфері soft skills Олена Жаворонкова та старший інспектор відділу євроатлантичної інтеграції Академії Каріна Сіроус.

«Радий, що незважаючи на різноманітні обставини нам вдалося розпочати цей курс, який проводиться в Академії вже п’ятий рік поспіль. Особливістю цього курсу є те, що разом із експертами заняття будуть проводити представники відділу євроінтеграції, які за допомогою Офісу НАТО-Україна пройшли курси підвищення кваліфікації, тренінги та семінари за своїми напрямками, - розповів начальник відділу євроатлантичної інтеграції підполковник Василь Омельченко. - Бажаю всім плідної роботи та успіху. Не забувайте, що нові знання обов’язково стануть у нагоді, підкреслять вашу компетентність та професіоналізм».

Для курсантів Академії модуль із навичок публічних виступів – це дієва можливість на практиці отримати корисний досвід від провідних українських експертів.

Під час тренінгу від бізнес-тренера Олени Жаворонкової, для кращої комунікації, всі учасники були розподілені на команди. З гвардійцями було проведено заняття, яке показало наскільки голос може мати дієвий вплив на підлеглих, а також були продемонстровані вправи на розвиток голосу. Крім того, разом із експертом були опрацьовані причини виникнення та методи подолання страху публічних виступів.

Старший інспектор відділу євроатлантичної інтеграції Каріна Сіроус розповіла курсантам про ціль, структуру та композицію публічного виступу. Далі учасники відпрацювали отримані знання в онлайн-групах, а на завершення, отримали домашнє завдання на розвиток мовленнєвої креативності.

«Я дуже рада, що мені надали можливість взяти участь у вступному курсі НАТО. Переконана, що навички публічних виступів стануть у нагоді як у професійному, так і повсякденному житті, - поділилася враженнями курсантка гуманітарного факультету Софія Лаврова. – Найбільше мені сподобалося брати участь у виконанні практичних завдань, зокрема вправ на розвиток голосу та мовленнєвої креативності».    

У рамках першого дня модуля курсанти Академії також відвідали виставку «Що таке НАТО?». Завдяки застосуванню інтерактивної презентації, інформації на банерах та в журналах гвардійці дізналися про мету, цінності та діяльність Альянсу, а також про основні механізми та напрямки співробітництва України з НАТО.

 

 Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ