новини

В Академії Нацгвардії створено сучасний мовний відділ

20.05.2021 16:51

У Національній академії Національної гвардії України ввели в експлуатацію нові приміщення мовного відділу.

Відділ призначений для здійснення мовної підготовки військовослужбовців НГУ на курсах з інтенсивного вивчення іноземних мов, проведення занять з дисципліни «Іноземна мова» із здобувачами вищої освіти та проведення тестування відповідно до STANAG-6001.

До складу мовного відділу входить служба мовної підготовки та служба мовного тестування. Загальна площа десяти приміщень складає приблизно 540 квадратних метрів, з них: 6 навчальних класів, кабінет для тестування, кабінет начальника мовного відділу, викладацька та матеріальна.

Усі класи обладнані сучасною комп’ютерною технікою з ліцензованим програмним забезпеченням для проведення занять з іноземної мови, мультимедійними проекторами, інтерактивними дошками та смарт-ТV.

Сучасне комп’ютерне обладнання дає змогу викладачам ефективно готуватись до занять, використовувати сучасні методики навчання, раціонально використовувати час в освітньому процесі. Викладач зможе керувати лабораторією лише з одного комп’ютера та слідкувати за результатами навчаємих не встаючи з місця, або налаштувати автоматичне оцінювання. В 6 навчальних класах одночасно може займатися 90 осіб.

«Активна співпраця Національної гвардії України з країнами-членами НАТО та FIEP, їх правоохоронними підрозділами та військовими формуваннями потребує від військовослужбовців знання іноземної мови на рівні, що забезпечує міжкультурну комунікацію відповідно до займаних посад. Наявність сучасної навчально-матеріальної та технічної бази суттєво покращує умови навчання і викладання та збільшує якість засвоєння матеріалу слухачами. Впевнений із введенням в експлуатацію нових приміщень значно покращиться якість проведення занять», – зауважує начальник мовного відділу Академії підполковник Володимир Гончар.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ