новини

В Академії Нацгвардії відбулися зйомки програми «ПрофіKids»

06.02.2021 10:43

У Національній академії Національної гвардії України відбулися зйомки одного з випусків програми «ПрофіKids».

Авторами дитячої програми є творчий колектив продакшн компанії «pAstell agency». Згідно сюжету, на зрозумілій для дітей мові, професіонали своєї справи розповідають про те, чим вони займаються. Для зйомок обрані найбільш важливі професії, з метою їх популяризації серед молодого покоління та прищеплення поваги до професіоналів.

«Ідея до цього випуску виникла внаслідок спостереження за успіхами Національної гвардії України, професіоналізмом військових, які щоденно, ризикуючи життям, несуть службу як у зоні конфлікту на сході України, так і охороняють спокій громадян у містах, - зазначив продюсер Владислав Сакін. – Особливістю нашої програми є те, що діти, які виступають у якості ведучих, приходять у гості до обраного фахівця і на місці ставлять питання, які їх цікавлять. Також вони мають можливість, у процесі спілкування, випробувати себе в ролі професіонала. Ми прогнозуємо, що випуск програми, який відбувся в Академії, сприятиме популяризації військової служби в Національній гвардії України серед дітей та юнацтва нашої країни».

За сценарієм програми, курсанти Академії Нацгвардії Юлія Дешпетко та Ігор Шафігулін пропонують ведучим прожити разом із ними один день курсанта. А день цей вийшов доволі насиченим. Спочатку юні ведучі побачили як проходить підйом курсантів у гуртожитку, виконали комплекс вправ під час ранкової зарядки та смачно поснідали. Потім діти відвідали кафедру військового зв’язку та лінгафонну аудиторію, а також поглянули як проходять заняття із тактичної медицини та військової психології.  Крім того, гості були вражені тим як курсанти застосовують у навчанні бойовий модуль «ПАРУС», динамічний тренажер екіпажів БТР-4Е та КРАЗ. А потім, під враженнями, завітали до мультимедійного тиру та класу ситуаційного моделювання. Про заняття спортом діти дізналися під час відвідин залу кросфіту, рукопашного бою та спортивного залу. А про історію навчального закладу довідалися після цікавої екскурсії до музею Академії. На завершення, ведучі програми послухали репетицію духового оркестру Академії та курсантів-вокалістів. 

«Я вперше отримала досвід зйомок такого формату. Відчуваю безліч позитивних вражень та емоцій, адже розумію, що програма «ПрофіKids» розрахована на дітей від 6 до 12 років, - усміхнулася курсантка Юлія Дешпетко. – Це досить цікавий вік для дитини, коли починається формування її світобачення та поглядів на довколишній світ. А ще, мені пощастило попрацювати з маленькими акторами, які були в якості ведучих. Впродовж зйомок я помітила наскільки малечі цікаво знайомитися із військовою сферою. Впевнена, що після перегляду програми, хтось із маленьких глядачів у майбутньому обов’язково стане гвардійцем».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ