новини

В Академії Нацгвардії відбувся захист дисертацій на здобуття ступеня доктора філософії

29.05.2020 08:05

Захист дисертації розглядався на засіданні спеціалізованої вченої ради з числа п’яти представників професорсько-викладацького складу Національної академії Національної гвардії України та наукових закладів Харкова.

На порядок денний виносилося питання захисту дисертацій на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю «Державна безпека» здобувача ад’юнкта докторантури та ад’юнктури Академії Нацгвардії полковника Святослава Манжури та здобувача ад’юнкта докторантури та ад’юнктури майора Сергія Суконько.

Дисертація на тему «Методи теоретичного оцінювання параметрів багатошарових броньованих металевих елементів засобів бронезахисту» Святослава Манжури відобразила досить актуальні на сьогодні питання, особливо в сфері розробки сучасних засобів бронезахисту. Дисертація Сергія Суконько на тему «Метод оцінювання можливостей військової частини НГУ з охорони ядерної установки» презентувала високий рівень наукової новизни.

Основні положення дисертацій науковців опубліковані в низці наукових праць, а також у виданнях, включених МОН України до переліку фахових наукових видань з технічних наук та проіндексовані у базі даних Web of Science Core Collection.

Члени вченої ради зазначили, що дисертації як Святослава Манжури, так і Сергія Суконько виконані на високому науковому рівні, а отримані результати за ступенем наукової новизни обґрунтованістю, науковою та практичною цінністю здобутих результатів відповідають спеціальності «Державна безпека» та вимогам Порядку проведення експерименту з присудження ступеня доктора філософії.

Головою спеціалізованої вченої ради було призначено доцента, начальника докторантури та ад’юнктури Академії полковника Олександра Біленка. «Науково-практична цінність дисертацій не підлягає сумнівам, тож з п’яти членів вченої ради всі прийняли одноголосне рішення. Приємно, що військовослужбовці, які застосовували свої знання на практиці, вирішили звернутися до науки, - зазначив Олександр Біленко. – Крім цього, захист докторської дисертації Святослава Манжури ознаменувався першим в Україні засіданням ради з захисту докторів філософії за закритою тематикою за спеціальністю 251 "Державна безпека"».

За результатами таємного голосування та на основі прийнятого висновку членів ради було встановлено, що розглянута дисертація відповідає вимогам Постанови КМУ «Про проведення експерименту з присудження ступеня доктора філософії». Відтак, Святославу Манжурі та Сергію Суконько буде присуджено науковий ступінь доктора філософії за спеціальністю  «Державна безпека».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ