новини

В Академії Нацгвардії відбувся захист дисертаційного дослідження на здобуття наукового ступеня - доктор філософії

02.11.2020 16:19

Під час засідання спеціалізованої вченої ради в Національній академії Національній гвардії України відбувся захист дисертаційного дослідження на   здобуття наукового ступеня - доктор філософії. Дисертацію захистив старший викладач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін підполковник Максим Чепель.

Тема його дисертаційного дослідження – «Метод підтримання потрібного рівня інформаційно-психологічної безпеки особового складу формувань Національної гвардії України при виконанні завдань із забезпечення громадської безпеки».

Науковим керівником здобувача є професор кафедри оперативного мистецтва, кандидат технічних наук, доцент, полковник у відставці Юрій Бабков.

Максим Чепель розкрив досить актуальні для військової науки питання та презентував високий рівень наукової новизни. Вище зазначеним дослідженням науковець займався протягом чотирьох років.

Основні наукові та практичні результати дисертаційного дослідження здобувача опубліковані в 8 наукових статтях, у тому числі 2 з грифом «Для службового користування».  Апробація проводилась на 12 науково-практичних конференціях по всій Україні.

Члени спеціалізованої вченої ради зазначили, що дисертація Максима Чепеля виконана на високому науковому рівні, а отримані результати за ступенем наукової новизни обґрунтованістю, науковою та практичною цінністю відповідають спеціальності «Державна безпека» та вимогам Порядку проведення експерименту з присудження ступеня доктора філософії.

 «Науково-практична цінність дисертації не підлягає сумнівам, тож всі члени вченої ради прийняли одноголосне рішення. Приємно, що військовослужбовець, який застосував свої знання на практиці, вирішив звернутися до науки», - зазначив голова спеціалізованої вченої ради, доктор наук з державного управління, професор, полковник Сергій Бєлай.  

За результатами таємного голосування та на основі прийнятого висновку членів ради було встановлено, що розглянута дисертація відповідає вимогам Постанови КМУ «Про проведення експерименту з присудження ступеня доктора філософії». Відтак, Максиму Чепелю було присуджено науковий ступінь доктора філософії за спеціальністю 251 «Державна безпека».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ