новини

В Академії Нацгвардії відбувся захист дисертаційної роботи

17.03.2021 17:41

Під час засідання спеціалізованої вченої ради в Національній академії Національній гвардії України відбувся захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня кандидата військових наук. Дисертацію захистив начальник служби мовної підготовки мовного відділу підполковник Ігор Товма.

Тема його дисертаційної роботи – «Метод оцінювання та прогнозування суспільно-політичної обстановки для обґрунтування рішень органом військового управління НГУ на силові дії з припинення масових заворушень».

Науковим керівником здобувача є професор кафедри військово-соціального та психологічного забезпечення Академії, кандидат психологічних наук, професор Іван Ліпатов.

Ігор Товма розкрив досить актуальну для Національної гвардії тему та презентував високий рівень наукової новизни. Вище зазначеним дослідженням науковець займався протягом п’яти років.

Основні наукові та практичні результати дисертаційного дослідження здобувача опубліковані у 7 наукових статтях та додатково у 7 тезах доповідей на конференціях.

«Науково-практична цінність дисертації не підлягає сумнівам, тож всі члени вченої ради прийняли одноголосне рішення. Для нашого навчального закладу захист дисертації в галузі військових наук є досягненням», - зазначив доктор наук з державного управління, професор, полковник Сергій Бєлай.  

За результатами таємного голосування та на основі прийнятого висновку членів ради було встановлено, що розглянута дисертація відповідає вимогам Постанови КМУ «Про проведення експерименту з присудження ступеня доктора філософії».

Відтак, Ігорю Товмі було присуджено науковий ступінь кандидата військових наук за спеціальністю 21.07.05 – «Службово-бойова діяльність сил охорони правопорядку».

Особовий склад Академії Нацгвардії щиро вітає підполковника Ігоря Товму із успішним захистом дисертації.   

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ